Sveikuoliški morkų traškučiai

Sveikuoliški morkų traškučiai

Viskas ko reikia – didžiulė morka 🙂

Taip pat reikės  po šaukštelį česnakų miltelių, svogūnų miltelių, paprikos prieskonių, pipirų ir druskos.

  1. Labai svarbu, kad morka būtų didelė. Jei morka mažesnė, tada ją pjaustome ne riekelėmis, o įstrižai ar kitaip didesnėmis riekelėmis. Morkų riekelės turėtų būti nei per plonos, nei per storos, nes per plonos greit sudegs, o storos labai ilgai keps. Supjaustytas morkas palikite pusvalandžiui nuvarvėti sultims.
    Traškučiams reikės didelės morkos

    Traškučiams reikės didelės morkos

  2.  Įkaitinkite orkaitę iki 180 C laipsnių. Ant kepimo skardos išdėliokite morkų riekeles ir apibarstykite prieskoniais. Įsitikinkite, kad visur bent po truputį kliuvo ir rankomis juos truputį įtrinkite.
  3.  Kepame orkaitėje apie 20 – 25 minutes. Prižvelkite. Jei kai kurios morkytės susiraitys, vadinasi jos jau iškepė. Ištraukite jas, kad nesudegtų. Didesnes riekeles galite apversti, kad apkeptų ir iš kitos pusės.

Skanaus smaguriaujant sveikais traškučiais 🙂

Sveikuoliški morkų traškučiai

Sveikuoliški morkų traškučiai

Recepto įvertinimas

(0 / 5)

Įvertinkite šį receptą

Vertinimų skaičius: 0

Panašūs receptai
  • Vištiena įdarytos bulvių puselės

  • Omletas su morkų ir kumpio įdaru

    Omletas su morkų įdaru

  • Be lukšto virtas kiaušinis su špinatais

    Be lukšto virti kiaušiniai su špinatais

  • Vyriškas tortas su lašiša

  • Pievagrybių apkepėlės su silkės įdaru

    Pievagrybių apkepėlės su silkių įdaru

  • Skrudintos vištienos krūtinėlės juostelės

    Skrudintos vištienos krūtinėlės juostelės – Sveika mityba

  • Mini picos iš kalafiorų (žiedinių kopūstų)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *