Mini picos iš kalafiorų (žiedinių kopūstų)

Tai skani ir mažai angliavandenių turinti alternatyva įprastai picai.

Jums reikės:

  • 1 galvos didelio žiedinio kopūsto
  • 2 didelių kiaušinių
  • 3 puodeliai susmulkinto mocarela sūrio
  • 1 arbatinis šaukštelis džiovintų raudonėlių
  • 1 arbatinis šaukštelis džiovintų bazilikų
  • 2 arbatiniai šaukšteliai česnakų miltelių
  • 250 ml. picų, pomidorų ar kito skanaus padažo
  • 12 šviežių baziliko lapų
  • 1 pomidoras, susmulkintas į 12 griežinėlių

ziedinis-kopustas

Visų prima pradedame su didžiulia kalafioro galva.

kalafioru-pica-1

Su tarka arba virtuvinio kombaino pagalba susmulkiname kopūstą į trupinius ir paimame apie litrą (4 puodelius) trupinių. Kitą dalį pasidėkite į šaldytuvą ar šaldiklį kitam kartui, nes patikėkite – jis bus ir greitai 🙂

ziediniu-kopustu-pica-1

Pašildome kalafiorą 8 minutes mikrobangų krosnelėje, tada leidžiame jam 10 minučių atvėsti. Po to sumaišome su kiaušiniais, česnako milteliais, itališkais ar kitokiais žolelių prieskoniais bei 2 puodeliais mocarelos sūrio. Jei nemėgtate mocarelos, tuomet galite pakeistį jį bet kokiu kitu mėgstramu sūriu – lietuvišku fermentiniu, čedario ar šveicarišku sūriu. Įkaitiname orkaitę iki 230 C laipsnių.

kalafioru-mini-pica-paploteliai

Iš tešlos padarykite 12 rutuliukų ir išdėliokite juos ant riebalais pateptos kepimo skardos ar kepimo popieriaus. Tada paplekšnokite ranka per kiekvieną rutuliuką, kad gautųsi paplotėliai.

kopustu-mini-pica

Kepkite paplotėlius orkaitėje apie 15 minučių arba kol įgaus gražią rudai auksinę spalvą. Kraštai gali pajuoduot, bet taip ir turi būti. Tai maža kaina už tai, kad gautume gerai iškeptą paplotėlio apačią.

ziediniu-kopustu-mini-picu-paploteliai

Dabar laikas improvizacijai. Ant paplotėlių viršaus dedame tokius produktus, kokią picą norėtumėte valgyti. Šiuo konkrečiu atveju buvo daryta klasikinė pica Margarita – užteptas pomidorų padažas, uždėtas šviežio baziliko lapelis, užberta mocarelos sūrio ir pomidoro griežinėlis.

Tokias paruoštas picukes dar dedame į orkaitę 5 minutėms, kol sūris išsilydys ir picos viršus apskrus.

kalafioru-mini-picai

Prieš patiekiant picoms leiskite truputį atvėsti. Žinoma, šių mini picų skonis nepanašus į tikrų picų, bet į kalafiorą tai pat nepanašu. Norite paklausti, koks gi jųs skonis? 🙂 Ogi nuostabus! 🙂

 

Recepto įvertinimas

(2 / 5)

Įvertinkite šį receptą

Vertinimų skaičius: 1

Panašūs receptai
  • Šviežių kopūstų pyragas

  • Bulvių pyragas su grybais

  • Viduržemio gruzdučiai

  • Svogūnų pyragas su sūriu

  • Omletas su morkų ir kumpio įdaru

    Omletas su morkų įdaru

  • Karšti sumuštiniai su kumpiu ir kiaušiniene

  • Be lukšto virtas kiaušinis su špinatais

    Be lukšto virti kiaušiniai su špinatais

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.