2016/04/25

Kaip tobulai išvirti kiaušinius?

Virtus kiaušinius patiekia minkštus, puskiečius ir kietus. Puskiečius galima virti ir be lukšto. Kiaušinius reikia nuplauti šiltu vandeniu ir tik po […]
2015/02/19

Ką valgyti gavėnios laikotarpiu?

Per Lietuvą prašurmuliavus smagioms ir sočioms Užgavėnėms, prasideda gavėnia – septynių savaičių susitelkimo, rimties ir apsivalymo laikotarpio prieš šv. Velykas pradžia. Gavėnia prasideda Pelenų […]
2014/12/11

Silkė

Sakoma, jei sapne regėsi silkę, laukia šeimyniniai nesklandumai. Dėl sapnų neaišku, bet ant stalo ją pamačiu tikrai nėra ko bijoti. Kokie […]
2014/11/28
Avokado vaisiai

Avokadai

Avokadas – aligatorinė kriaušė (miško sviestas) Avokadas – tai laurinių šeimis 6 – 15 metrų aukščio užaugantis plačia laja visad […]
2014/11/27
Kūčiukai Kūčių stalui

Kūčių stalas ir valgių simbolika

Kūčių diena – pati gražiausia lietuvių dvasinio susitelkimo diena – žmonės grižta mintimis į tai, kas jau nuveikta, su viltimi bei tikėjimu žvelgia […]
2014/11/14

Mato vienetų konvertavimo lentelė

Tai apytiksliai skaičiai, kurie leis Jums lengviau orientuotis perskaičiuojant matavimo vienetus virtuvėje iš puodelių, ozų ir kitų į normalius lietuviškus […]
2014/09/26

Lapiniai kale kopūstai

Kale kopūstai – tai lietuviškai vadinami lapiniai kopūstai. Sveikuolių pasaulyje jie dar vadinami vegetarų jautiena, žalumynų karaliumi ar net maistinių medžiagų bomba. […]
2014/09/22

Ką valgyti nėštumo metu?

Ką valgyti nėštumo metu? Nėščia moteris turi būti tikra, kad jos mityba suteikia pakankamai maistinių medžiagų ir energijos jos kūdikiui […]
2011/10/13

Ką valgyti pusryčiams (ryte)?

Pusryčiai yra svarbūs įvairiame amžiuje – nuo vaikystės iki brandžios senatvės. Moksliniais tyrimais įrodyta, kad visaverčiai pusryčiai yra svarbus fizinės […]