Be lukšto virti kiaušiniai su špinatais

Be lukšto virtas kiaušinis su špinatais

Jums reikės:

  • 4 kiaušinių
  • 400 g šviežių špinatų
  • aliejaus
  • druskos

Padažui

  • 100 ml alyvuogių aliejaus
  • 4 skiltelės česnako
  • truputis aitriosios paprikos
  1. Padažui česnako skilteles supjaustome plonomis riekelėmis, jas sumaišome su smulkintais aitriaisiais pipirais ir užpilame alyvuogių aliejumis. Palaikome 5 – 7 valandas, kad aliejus įgautų skonį.
  2. Ant lentelės pasitiesiame dvigubai perlenktą maistinę plėvelę ir jos paviršių patepame laiejumi bei pabarstome trupučiu druskos. Tada uždedame plėvelę ant stiklinės ir atsargiai, kad nepasižeistų trynys, įmušame kiaušinį. Padarome sandarų maišelį ir jo galą užrišame mazgu. Taip paruoštus kiaušinius verdame 7 – 9 minutes uždengę garų puode arba garų vonelėje. Išvirtus kiaušinius porą sekundžių palaikome lediniame vandenyje ir atsargiai nuimame plėvelę.
  3. Špinatus nuplauname ir nuskabome kotelius. Špinatų lapus verdame uždengtame vidutinio stiprumo garų puode 1 – 2 minutes. Tada išimame, dedame ant ledo ir visiškai atvėsiname.
  4. Į lėkštę dedame išvirtus kiaušinius, nuspaustus ir į rutuliuką suformuotus špinatų lapus, o šalia pastatome padažinę su aitriuoju aliejumi. Patiekalas tiekiamas karštas.
Be lukšto virtas kiaušinis su špinatais

Be lukšto virtas kiaušinis su špinatais

Skanaus 🙂

Recepto įvertinimas

(5 / 5)

Įvertinkite šį receptą

Vertinimų skaičius: 2

Panašūs receptai
  • Šviežių kopūstų pyragas

  • Lavašo užkandis su vištiena ir špinatais

  • Bulvių pyragas su grybais

  • Bulvių plokštainis su grikiais ir grybais

  • Omletas su bulvėmis ir grybais

  • Vištiena įdarytos bulvių puselės

  • Viduržemio gruzdučiai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *