Trinta morkų sriuba su skrebučiais

Trinta morkų sriuba rudens stalui su skrebučiais

Reikės:

  • 800 g morkų
  • 1 litras daržovių arba vištienos sultinio
  • 2 šaukštai grietinėlės
  • 1 šaukštas miltų
  • 3 šaukštai sviesto
  • 2 šaukštai kapotų žalumynų
  • 2 šaukštai citrinų sulčių
  • 2 riekės skrudintos duonos arba kepinta dešrelė
  • druskos
  • maltų pipirų
  1. Morkas nuskutame, nuplauname ir supjaustome griežinėliais. Užviriname sultinį puode ir suberiame į jį morkas. Verdame uždengtame puode apie pusę valandos. Kai morkos suminkštės, sutriname jas.
  2. Miltus sumaišome su dviem šaukštais sviesto ir suminkome. Dedame minklę į sriubą ir išplakame. Paverdame dar porą minučių, tada pagardiname druska ir pipirais, supilame citrinų sultis. Galiausiai supilame grietinėlę ir išmaišome.
  3. Skrudintą duoną supjaustome kubeliais ir apkepiname svieste. Į kiekvieną sriubos dubenėlį įberiame skrebučių ir apibarstome žalumynais. Vietoj skrebučių galima dėti griežinėliais supjaustytą, pakepintą rūkytą dešrelę.

Skanaus 😉

Trinta morkų sriuba rudens stalui su skrebučiais

Trinta morkų sriuba rudens stalui su skrebučiais

Recepto įvertinimas

(0 / 5)

Įvertinkite šį receptą

Vertinimų skaičius: 0

Panašūs receptai
  • Pupelienė – pupelių sriuba

  • Daržovių sultinys

    Daržovių sultinys

  • Rudeninė daržovių sriuba

    Rudeninė daržovių sriuba

  • Trinta paprikų sriuba

    Trinta paprikų sriuba

  • Energijos teikiantis veršienos,vištienos, daržovių sultinys

    Energijos teikiantis sultinys

  • Kreminė cukinijų sriuba

    Kreminė cukinijų sriuba

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *