Baguette prancūziškas batonas su žalumynais ir česnaku

Prancūziškas batonas su žolelėmis ir česnaku

Produktai:

  • prancūziškas batonas
  • 3 skiltelės česnako
  • pusė stiklinės smulkiai tarkuoto parmezano
  • 100 g sviesto
  • kambario temperatūros druskos
  • prieskoninių žolelių: bazilikų, raudonėlių, mairūnų arba petražolių
  1. Nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai sukapokitealumynus. Galima naudoti vienos rūšies žoleles arba jų mišinį. Taip pat tinka ir džiovintos žolelės.
  2. Dubenėlyje išsukite sviestą su druska, kad būtų minkštas ir purus. Išspauskite česnaką, suberkite kapotus žalumynus, parmezaną ir išmaišykite.
  3. Šiam užkandžiui geriausiai tinka ne šviežias, o 1-2 dienas pastovėjęs prancūziškas batonas. Jį įpjauname riekelėmis, bet nepjauname iki galo.
  4. Tarpus tarp riekelių patepame sviestu su žalumynais, suvyniojame į foliją ir 15-20 min. kepame iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Baigus kepti batoną išvyniokite ir leiskite 5 min. pastovėti.
  5. Taip paskanintas batonas puikiai tiks kaip užkandis arba prie sriubos ar salotų.
Prancūziškas batonas su česnakais prieš kepimą

Prancūziškas batonas su česnakais prieš kepimą

Skanaus 🙂

Recepto įvertinimas

(4 / 5)

Įvertinkite šį receptą

Vertinimų skaičius: 9

Panašūs receptai
  • Lavašo užkandis su vištiena ir špinatais

  • Vištiena įdarytos bulvių puselės

  • Viduržemio gruzdučiai

  • Karšti sumuštiniai su kumpiu ir kiaušiniene

  • Be lukšto virtas kiaušinis su špinatais

    Be lukšto virti kiaušiniai su špinatais

  • Vyriškas tortas su lašiša

  • Slovakiškas duonos fondiu su sūriu

    Slovakiškas duonos fondiu su sūriu

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *