Karšti sumuštiniai su kumpiu ir kiaušiniene

Jums reikės:

  • ilgo prancūziško batono
  • 8 kiaušinių
  • 200 g kalakutienos (ar kitokio) kumpio arba filė
  • 100 g fermentinio sūrio
  • didelio pomidoro
  • mažo raudonojo svogūno
  • 5 šaukštų sviesto
  • 2 šaukštų majonezo
  • 2 šaukštų garstyčių
  1. Batoną perpjauname išilgai pusiau, išimame minkštimą, palikdami apie pusantro centimetro storio sieneles (minkštimo sumuštiniams neprireiks). Kumpį supjaustome plonomis riekelėmis.
  2. Viršutinę batono dalį ištepame 3 šaukštais sviesto, apatinę – majonezu. Ant apatinės dalies išdėliojame kalakutienos kumpio riekutes, ant viršaus dedame plonai pjaustytą svogūną ir pomidorų žiedus. Aptepame garstyčiomis.
  3. Puode ištirpiname šaukštą sviesto, supilame išplaktus kiaušinius ir nuolat maišydami kepame ant vidutinės ugnies, kol kiaušiniai iškeps. Nukeliame nuo ugnies ir leidžiame truputį atvėsti. Sudedame pravėsusius kiaušinius į viršutinę batono dalį, ant viršaus uždedame plonai pjaustytą fermentinį ar čedario sūrį. Abi batono puses su įdarais suglaudžiame ir apvyniojame likusius sviestu ištepta folija. Sumuštinį pašauname į iki 200 laipsnių Celsijaus įkaitintą orkaitę ir kepame 15 – 20 minučių.
  4. Iškeptą sumuštinį supjaustome porcijomis ir tiekiame su žaliomis salotomis.

Skanaus 🙂

karstas-sumustinis-su-kiausiniais

Recepto įvertinimas

(5 / 5)

Įvertinkite šį receptą

Vertinimų skaičius: 1

Panašūs receptai
  • Šviežių kopūstų pyragas

  • Lavašo užkandis su vištiena ir špinatais

  • Bulvių pyragas su grybais

  • Cukinijų ir morkų sklindžiai

  • Viduržemio gruzdučiai

  • Svogūnų pyragas su sūriu

  • Tinginys su zefyrais

    Tinginys su zefyrais

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *