Vištų šlaunelės su česnaku ir citrina baltojo vyno padaže

Vištų blauzdelės su citrina ir česnaku

Reikės:

  • 8 vištienos šlaunelių
  • 20 česnako skiltelių
  • 2 šaukštų sviesto
  • šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 1 citrinos

Padažui reikės:

  • 2 šaukštų miltų
  • apie 120 ml sauso baltojo vyno
  • 500 ml vištienos sultinio
  • maltų pipirų
  • druskos

Gaminimas

  1. Įkaitiname sviestą ir alyvuogių aliejų didelėje keptuvėje. Vištų šlauneles apskrudiname iš visų pusių, tad sudedame česnako skilteles ir dar truputį pakepiname. Vištieną sudedame į karščiui atsparų indą ir išdėliojame tolygiai česnako skilteles bei citrinos griežinėlius.
  2. Keptuvėje tuose pačiuos riebaluose nuolat maišydami pakepiname miltus. Toliau maišant supilame vyną ir sultinį. Užviriname ir toliau kaitiname, kol padažas sutirštės. Pagardiname druska ir pipirais.
  3. Pasigamintu padažu apliejame vištienos šlauneles, indą uždengiame ir pašauname į iki 190 C laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame 40 – 45 minutes.
  4. Patiekiame su ryžiais arba bulvėmis. Apibarstome petražolėmis.

Skanaus 🙂

Vištų blauzdelės su citrina ir česnaku

Vištų blauzdelės su citrina ir česnaku

Recepto įvertinimas

(5 / 5)

Įvertinkite šį receptą

Vertinimų skaičius: 1

Panašūs receptai
  • Lavašo užkandis su vištiena ir špinatais

  • Vištiena įdarytos bulvių puselės

  • Įdarytos vištienos krūtinėlės suktinukai

  • Vištienos salotos su avokadu

    Vištienos salotos su avokadu

  • Višta rytietiškai

    Višta rytietiškai

  • Vištienos mišrainė su raudonosiomis ir juodosiomis pupelėmis

    Vištienos mišrainė su pupelėmis

  • Skrudintos vištienos krūtinėlės juostelės

    Skrudintos vištienos krūtinėlės juostelės – Sveika mityba

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.