Pikantiški sausainiai su sūriu prie alaus

Pikantiški sausainiai prie alaus

Jums reikės:

  • 250 g sluoksniuotos tešlos
  • 100 g fermentinio sūrio
  • 1 kiaušinio
  • 2 – 3 nedidelių marinuotų agurkų
  • 1 šaukšto švelnaus pomidorų padažo
  • miltų
  • aliejaus
  1. Ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočiojame sluoksniuotą tešlą į stačiakampio formos lakštą. Lakšto vidurį ištepame pomidorų padažu, o maždaug centimetro pločio lakšto kraštelius paliekame nesuteptus.
  2. Agurkus (galima nulupti) supjaustome plonyčiais šiaudeliais ir išdėliojame ant pomidorų padažu išteptos tešlos. Viršų pabarstome stambiai tarkuotu fermentiniu sūriu.
  3. Lengvai išplaktu kiaušiniu patepame lakšto kraštus. Nuo ilgesnio lakšto krašto atsargiai susukame vyniotinį. Įdaras turėtų nesulipti. Sujungimo vietą patepame kiašinio plakiniu.
  4. Orkaitę įkaitiname iki 200 C laispnių temperatūros. Skardą ištepame aliejumi ir įklojame kepimo popierių.
  5. Vyniotinį supjaustome 1,5 – 2 cm pločio girežinėliais ir išdėliojame juos ant kepimo popieriaus. Kepame orkaitėje 12 minučių.
  6. Iškepusius sausainius galime tiekti tiek karštus, tiek šaltus. Jie puikiai tiks kaip užkandis prie mėsos, vištienos, žuvies ar sultinio.

Ataušę sausainukai – puikus užkandis prie alaus ar kitų gėrimų.

Jei norite aštresnių sausainukų – tepkite aštriu pomidorų padažu arba pridėkite smulkinto čili, čedario sūrio ar pan.

Skanaus 🙂

Pikantiški sausainiai prie alaus

Pikantiški sausainiai prie alaus

Recepto įvertinimas

(5 / 5)

Įvertinkite šį receptą

Vertinimų skaičius: 1

Panašūs receptai
  • Šviežių kopūstų pyragas

  • Bulvių pyragas su grybais

  • Viduržemio gruzdučiai

  • Svogūnų pyragas su sūriu

  • Omletas su morkų ir kumpio įdaru

    Omletas su morkų įdaru

  • Karšti sumuštiniai su kumpiu ir kiaušiniene

  • Be lukšto virtas kiaušinis su špinatais

    Be lukšto virti kiaušiniai su špinatais

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.