Picų užkepėlės su bulvėmis ir čiobreliais

Picų užkepėlės su bulvėmis

Reikės:

  • 500 g bulvių
  • 2 puodelių miltų
  • 8 g sausų mielių
  • 1 šaukštelio druskos
  • 200 ml drungno vandens
  • trečdalio puodelio alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukšteliai šviežių čiobrelio lapelių
  1. Dideliame dubenyje sumaišome miltus su druska. Viduryje padarome duobutę ir įpilame vandenį su 1 šaukštu alyvuogių aliejaus. Viską išmaišome, kad gautųsi lipnus raugas.
  2. Perdedame tešlą ant stalo, rankas išriebaluojame su šaukštu aliejaus. Minkome tešlą apie 5 minutes ir perdedame į didesnį indą. Uždengiame ir paliekame šiltai apie valandą, arba kol padvigubės.
  3. Įkaitiname orkaitę iki  220°C temperatūros. Kumščiu padaužome tešlą ir atskiriame 8 vienodo dydžio gabalėlius. Iš kiekvieno jų suformuojame apie 1 cm storio avalius blynus – picų padus. Juos išdėliojame ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi.
  4. Bulves nuskutame ir supjaustome plonomis riekelėmis. Nusausiname. Išdėliojame bulvių riekeles ant picų užkepėlių padų vienu sluoksniu, truputį užsidengiant vienoms bulvių riekelėms ant kitų. Apibarstome čiobreliais, pipirais ir druska. Apšlakstome dviem likusiais šaukštais alyvuogių aliejaus ir kepame 15 – 20 minučių orkaitėje, kol picų padas taps traškus ir auksinės spalvos.

Skanaus 🙂

Picų užkepėlės su bulvėmis

Picų užkepėlės su bulvėmis

Recepto įvertinimas

(0 / 5)

Įvertinkite šį receptą

Vertinimų skaičius: 0

Panašūs receptai
  • Šviežių kopūstų pyragas

  • Bulvių pyragas su grybais

  • Cukinijų ir morkų sklindžiai

  • Vištiena įdarytos bulvių puselės

  • Viduržemio gruzdučiai

  • Svogūnų pyragas su sūriu

  • Omletas su morkų ir kumpio įdaru

    Omletas su morkų įdaru

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.