Sudėtis (12 keksiukų):
- 1/2 puodelio baltų pilno grūdo kvietinių miltų
- 3/4 stiklinės miltų
- 3/4 puodelio cukraus
- 1 šaukštelis sodos
- 2 šaukšteliai moliūgų pyrago prieskonių
- 1/4 šaukštelio muskato
- 1/4 šaukštelio cinamono
- 1/4 šaukštelio druskos
- 1,5 puodelio sutrinto moliūgo
- 2 šaukštai augalinio aliejaus
- 2 didelių kiaušinių baltymai
- 1,5 šaukštelis vanilinio cukraus
- 1/2 puodelio pjaustytų graikiškų riešutai
Įkaitinkite orkaitę iki 350 °. Išdėliokite keksiukų popierėlius į skardą ir apipurškite aliejumi, kad būtų lengviau išimti keksiukus.
Vidutinio dydžio dubenyje šluotele sumaišykite miltus, cukrų, kepimo sodą, moliūgų prieskonius, muskatą, cinamoną ir druską. Atsidėkite tešlą į šoną.
Dideliame dubenyje sumaišome moliūgų tyrę, aliejų, kiaušinių baltymus ir vanilę. Maišome tol kol masė sutirštės.
Sumaišome drėgną tešlą su sausuoju mišiniu. Per daug nemaišome, įberiame riešutus.
Supilkite tešlą į paruoštas keskiukų formeles skardoje ir kepkite ant vidurinės lentynėlės apie 24-26 minutes, arba kol tešla nebekimba prie dantų krapštuko, įsmeigto į keksiuko centrą.
Prieš patiekiant leiskite moliūgų keksiukams bent 15 min. atvėsti.
Skanaus! 🙂