Šventinis pyragas

Tešlai reikės:

  • 50 g mielių
  • 200 g sviesto
  • 4 kiaušinių
  • 2 stiklinių pieno
  • 1 nepilnos stiklinės cukraus
  • 1 kg miltų
  • 1 kaiušinio baltymo pyragui patepti

Įdarui

  • pusės stiklinės medaus
  • pusės stiklinės cukraus
  • 300 g riešutų
  • 300 g razinų
  • 1,5 stiklinės aguonų
  • 2-3 šaukštai vandens
  1. Iš tešlai skirtų produktų paruošiame mielinę tešlą. Padalijame ją į tris dalis.
  2. Medų sumaišome su vandeniu ir cukrumi.
  3. Atskiruose dubenėliuose paruošiame nuplautas aguonas, susmulkintu riešutus ir nuplautas razinas.
  4. Į kiekvieną dubenėlį įdedame medaus su cukrumi.
  5. Ant kiekvienos iškočiotos tešlos dalies dedame skirtingo įdaro ir susukame. Po to skardoje supiname į pyragą. Viršų patepame kiaušinio baltymu.
  6. Kepame pyragą orkaitėje apie 1 valandą.

Skanaus 🙂

Šventinis pyragas

Šventinis pyragas

Recepto įvertinimas

(0 / 5)

Įvertinkite šį receptą

Vertinimų skaičius: 0

Panašūs receptai
  • Šviežių kopūstų pyragas

  • Bulvių pyragas su grybais

  • Cukinijų ir morkų sklindžiai

  • Svogūnų pyragas su sūriu

  • Tinginys su zefyrais

    Tinginys su zefyrais

  • Karšti sumuštiniai su kumpiu ir kiaušiniene

  • Kaiušiniai tešloje

    Kiaušiniai tešloje

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *