Reikės:
- 100 g šokolado
- 150 g kakavinių sausainių
- 12 cukruotų vyšnių
- 100 g kapotų migdolų
- 75 g sviesto
Įdarui ir papuošimui:
- 200 g liesos varškės
- 750 g šviežių ar šaldytų braškių
- 200 ml pieno
- šaukšto krakmolo
- 200 ml grietinėlės
- 70 g cukraus
- pakelis grietininio pudingo miltelių
- 4 šaukštai apelsinų likerio ar sulčių
- 50 g šokolado
- 5 šaukštai migdolų drožlių
- Šokoladą susmulkiname ir ištirpiname. Sausainius ir cukruotas vyšnias susmulkiname. Viską išmaišome su kapotais migdolais ir ištirpintu sviestu. 26 – 28 cm skersmens kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, sudedame tešlą ir palaikome šaltoje vietoje kelias valandas.
- Pudingo miltelius sumaišome su krakmolu ir penkiais šaukštais pieno. Likusį pieną užkaičiame su cukrumi ir grietinėle. Į jį sudedame pudingo mišinį.Kaitiname iki virimo, ataušiname, sudedame su likeriu ar sultimis ištrintą varškę.
- Šiek tiek braškių atidedame tortui puošti, o likusias supjaustome į kremą. Jį gerai išmaišome ir sukrečiame ant pagrindo. 3 – 4 valandoms dedame tortą į šaldytuvą.
- Ištirpiname šokoladą ir apvoliojme jame papuošimui atidėtas braškes. Torto viduryje supilame likusį šokoladą ir apdėliojame šokoladinėmis braškėmis. Torto šonus puošiame migdolų drožlėmis.
Skanaus 🙂

Pudingo tortas su braškėmis