Keksas su džiovintomis slyvomis ir raudonuoju vynu

Keksas su džiovintomis slyvomis ir raudonuoju vynu

Keksui Jums reikės:

  • 2 stiklinių džiovintų slyvų
  • 350 ml raudonojo vyno
  • pusantros stiklinės miltų
  • 120 g rupių miltų
  • 3/4 stiklinės rudojo cukraus
  • 2 su puse šaukštelio kepimo miltelių
  • pusės šaukštelio druskos
  • pusės šaukštelio cinamono
  • 4 šaukštai sviesto arba margarino
  • 50 ml lieso jogurto
  • citrinos žievelės
  • 1 šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 2 didelių kiaušinių
  • rupaus cukraus
  1. Nedideliame puode sumaišome džiovintas slyvas ir raudonąjį vyną. Užviriname ir tuoj pat nukeliame nuo ugnies. Palaukiame. kol visiškai atauš.
  2. Miltus sumaišome su ruduoju cukrumi, kepimo milteliais, druska ir cinamonu. Nukošiame slyvas, vyno neišpilame. Kiaušinius su sviestu išplakame iki vientisos masės.
  3. Vyną sumaišome su jogurtu, tarkuota citrinos žievele, vanilės ekstraktu ir supilame į kiaušinių masę. Tada medine mentele ar šaukštu sumaišome ją su miltų mišiniu. Galiausiai įmaišome slyvas. Tešla turi būti gan skystoka.
  4. Supilame tešlą į sviestu pateptą kepimo formą, viršų pabarstome rupiu cukrumi. Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 70 – 75 minutes.

Skanaus 🙂

Keksas su džiovintomis slyvomis ir raudonuoju vynu

Keksas su džiovintomis slyvomis ir raudonuoju vynu

Recepto įvertinimas

(0 / 5)

Įvertinkite šį receptą

Vertinimų skaičius: 0

Panašūs receptai
  • Šviežių kopūstų pyragas

  • Bulvių pyragas su grybais

  • Svogūnų pyragas su sūriu

  • Tinginys su zefyrais

    Tinginys su zefyrais

  • Šventinis pyragas

  • Žiemiškas keksas

    Žiemiškas keksas

  • Paprastas ir lengvas trupininis pyragas

    Paprastas ir lengvas trupininis pyragas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *