Keksui Jums reikės:
- 2 stiklinių džiovintų slyvų
- 350 ml raudonojo vyno
- pusantros stiklinės miltų
- 120 g rupių miltų
- 3/4 stiklinės rudojo cukraus
- 2 su puse šaukštelio kepimo miltelių
- pusės šaukštelio druskos
- pusės šaukštelio cinamono
- 4 šaukštai sviesto arba margarino
- 50 ml lieso jogurto
- citrinos žievelės
- 1 šaukštelio vanilės ekstrakto
- 2 didelių kiaušinių
- rupaus cukraus
- Nedideliame puode sumaišome džiovintas slyvas ir raudonąjį vyną. Užviriname ir tuoj pat nukeliame nuo ugnies. Palaukiame. kol visiškai atauš.
- Miltus sumaišome su ruduoju cukrumi, kepimo milteliais, druska ir cinamonu. Nukošiame slyvas, vyno neišpilame. Kiaušinius su sviestu išplakame iki vientisos masės.
- Vyną sumaišome su jogurtu, tarkuota citrinos žievele, vanilės ekstraktu ir supilame į kiaušinių masę. Tada medine mentele ar šaukštu sumaišome ją su miltų mišiniu. Galiausiai įmaišome slyvas. Tešla turi būti gan skystoka.
- Supilame tešlą į sviestu pateptą kepimo formą, viršų pabarstome rupiu cukrumi. Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 70 – 75 minutes.
Skanaus 🙂

Keksas su džiovintomis slyvomis ir raudonuoju vynu