Tai apytiksliai skaičiai, kurie leis Jums lengviau orientuotis perskaičiuojant matavimo vienetus virtuvėje iš puodelių, ozų ir kitų į normalius lietuviškus dydžius – gramus ir mililitrus 🙂

Matavimo vienetų lentelė
Skysčiai
- 1 šaukštelis (tsp) -> 6 ml
- 1 šaukštas (tbsp) -> 15 ml
- 1/8 puodelio (cup) -> 30 ml
- 1/4 puodelio (cup) -> 60 ml
- 1/2 puodelio (cup) -> 120 ml
- 1 puodelis (cup) -> 240 ml
- 1 puodelis (cup) aliejaus -> 224 g
- 1 puodelis (cup) klevų sirupo -> 322 g
- 1 puodelis (cup) pieno -> 245 g
- 1 puodelis (cup) vandens -> 236 g
- 1 puodelis (cup) jogurto -> 245 g
- 1 puodelis (cup) kondensuoto pieno -> 306 g
Sausi produktai
- 1 šaukštelis (tsp) -> 5 g
- 1 šaukštas (tbsp) -> 15 g
- 1 oz -> 28 g
- 1 puodelis (cup) miltų -> 150 g
- 1 puodelis (cup) smulkaus cukraus -> 225 g
- 1 puodelis (cup) granuliuoto cukraus -> 200 g
- 1 puodelis (cup) cukraus pudros -> 115 g
- 1 puodelis (cup) rudojo cukraus -> 175 g
- 1 puodelis (cup) razinų -> 200 g
- 1 puodelis (cup) nevirtų baltų ryžių -> 185 g
- 1 puodelis (cup) virtų baltų ryžių -> 175 g
- 1 puodelis (cup) migdolų riešutų -> 108 g
- 1 puodelis (cup) kakavos -> 125 g
Sviestas
- 1/8 puodelio (cup) -> 30g
- 1/4 puodelio (cup) -> 55g
- 1/3 puodelio (cup) -> 75g
- 1/2 puodelio (cup) -> 115g
- 2/3 puodelio (cup) -> 150g
- 3/4 puodelio (cup) -> 170g
- 1 puodelis (cup) -> 225g
Orkaitės temperatūra
- 275°F -> 140°C (kaitrumo lygmuo nr. 1)
- 300°F -> 150°C (kaitrumo lygmuo nr. 2)
- 325°F -> 165°C (kaitrumo lygmuo nr. 3)
- 350°F -> 180°C (kaitrumo lygmuo nr. 4)
- 375°F -> 190°F (kaitrumo lygmuo nr. 5)
- 400°F -> 200°C (kaitrumo lygmuo nr. 6)
- 425°F -> 220°C (kaitrumo lygmuo nr. 7)
- 450°F -> 230°C (kaitrumo lygmuo nr. 8)
Dydžiai pateikti apytiksliai, tačiau visais čia pateiktais matavimo vienetais galima vadovautis gaminant puikius patiekalus 🙂
