Reikės:
- 500 g žuvies file
- 700 g bulvių
- 1 morkos
- 1 svogūno
- 400 ml riebios grietinės
- 2 šaukštų svieto
- trupučio miltų
- aliejaus
- maltų kvapiųjų ir juodųjų pipirų
- krapų, žalumynų
- druskos
- Žuvies file supjaustome juostelėmis, pabarstome druska ir pipirais, apvoliojame miltuose ir gražiai apskrudiname įkaitintame aliejuje.
- Atskirai apskrudiname griežinėliais supjaustytas bulves.
- Sutarkuojame morką stambia tarka, svogūną susmulkiname. Apkepiname juos keptuvėje ant sviesto, vėliau supilame grietinę, pagardiname krapais ir pakatiname kol pradės burbuliuoti.
- Į troškinimo indelius sudėliojame bulves, at jų dedame žuvies gabalėlius ir užpilame grietininiu padažu.
- Troškiname vidutinio karštumo orkaitėje apie 30 minučių.
- Prieš tiekiant troškinių viršų apibarstome kapotais žalumynais.
Skanaus 🙂

Baltos žuvies troškinys su daržovėmis