Vegetariška perlenkta pica Calzone

Calzone vegetariška

Tešlai reikės:

  • 2 stiklinės miltų
  • 30 g mielių
  • šaukštas cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 4 šaukštai pieno
  • 3 šaukštai lydyto sviesto

Įdarui:

  • 350 g brokolių
  • 2 pomidorai
  • 250 g tarkuoto fermentinio sūrio
  • druskos
  • pipirų
  1. Darome mielinę tešlą. Mieles ištriname su cukrumi, supilame pieną, įberiame 2 šaukštus miltų ir palaikome šiltai, kad pakiltų. Paskui suberiame likusius miltus, įmušame kiaušinius (1 trynį pasiliekame aptepimui), supilame lydytą sviestą ir užminkome tešlą. Dar pusvalandį palaikome šiltai, kad pakiltų.
  2. Brokolius sumaišome su kubeliais supjaustytais pomidorais ir stambiai sutarkuotu sūriu. Pagardiname druska ir pipirais.
  3. Pakilusią tešlą iškočiojame į piršto storio lakštą ir 25 cm skersmens dubenėliu išspaudžiame kelis skritulius.
  4. Įdaro dedame tik ant pusės skritulio. Tešlos kraštus sudrėkiname vandeniu, perlenkiame pusiau ir kraštus kruopščiai užspaudžiame (šakute ar pirštais).
  5. Picas sudedame į riebalais pateptą skardą, viršų aptepame išplaktu tryniu. Kepame iki 220 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

Prieš kepant orkaitėje galima kiekviename pyragėlyje išpjauti po nedidelę skylutę garams išeiti.

Calzone iš mielinės tešlos.

Perlenkta pica calzone su brokoliais. Angos garui išeiti.

Galima pridėti virto kumpio ar paukštienos, jei trūksta mėsos.

Skanaus 🙂

Recepto įvertinimas

(0 / 5)

Įvertinkite šį receptą

Vertinimų skaičius: 0

Panašūs receptai
  • Virtinukai su grybų įdaru

  • Šviežių kopūstų pyragas

  • Bulvių pyragas su grybais

  • Bulvių plokštainis su grikiais ir grybais

  • Omletas su bulvėmis ir grybais

  • Cukinijų ir morkų sklindžiai

  • Viduržemio gruzdučiai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.