Reikės:
- 300 g rikotos sūrio (arba varškės)
- 100 g cukraus pudros
- 10 g želatinos
- 200 ml pieno
- pusės šaukštelio malto imbiero
- 100 ml grietinėlės
- 120 g vaflių
- 100 g sviesto
- 150 g kivių
- 100 g juodojo šokolado drožlių
- Vaflius sulaužome nedideliais gabalėliais, sumaišome su ištirpintu sviestu ir dedame į torto formą. Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 minučių.
- Želatiną paruošiame pagal ant pakuotės esančią instrukciją su trupučiu vandens. Grietinėlę pašildome ir supilame į želatiną. Maišome, kol želatina visiškai ištirps.
-

Rikotos sūris
Į plaktuvo indą suberiame rikotos sūrį arba varškę, įpilame pieno, dedame cukrų ir maltą imbierą. Gerai išplakame. Supilame grietinėlę su želatina ir išmaišome.
- Gautą masę tepame ant vaflinio papločio ir dedame į šaltą vietą keletui valandų, kad sustingtų.
- Kivius nulupame ir supjaustome griežinėliais. Jais ir šokolado drožlėmis puošiame tortą.
Skanios šventės 🙂

Rikotos sūrio (varškės) tortas su kiviais