Kibinų receptas

Kibinų receptas

Tešlai reikės:

  • 600 g miltų
  • 400 g sviesto arba margarino
  • 200 g grietinės
  • 4 kiaušinių

Įdarui reikės:

  • 1 kg mėsos faršo
  • 200 g svogūnų
  • 140 g sviesto
  • 60 g vandens ar grietinės
  • 1 – 2 kiaušinių
  • druskos
  • pipirų
  1. Gaminame tešlą. Persijojame miltus. Į juos dedame išlydytą sviestą, grietinę, kiaušinius, ir truputį druskos. Tešlą minkome kol gausis vientisa masė ir vienai valandai paliekame šaldytuve.
  2. Tuo metu pasidarome įdarą. Mėgstamos mėsos – kiaulienos, avienos, jautienos, vištienos ar žvėrienos – faršą sumaišome su smulkintais svogūnais, kiaušiniais, įdedame šaukštą grietinės arba truputį vandens, sviestą, pagardiname druska bei pipirais ir viską gerai išmaišome. Galima paskaninti prieskoninėmis žolelėmis.
  3. Kibinai orkaitėje

    Kibinai orkaitėje

    Sustingusią kibinų tešlą iškočiojame ir supjaustome keturkampiais gabalėliais. Į gabalėlių vidurį dedame įdaro, kraštus patepame kiaušinio plakiniu ir perlenkiame paplotėlį pusiau. Kraštą gerai užspaudžiame ir taip pat patepame kiaušiniu.

  4. Kibinus kepame 20 – 25 minutes iki 250 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Įdarą galima paįvairinti pagal skonį – naudoti aliejuje troškintus kopūstus, paskanintus kepintais svogūnėliais, grybais, taip pat kumpiu arba paruošti įdarą iš virtų ryžių, morkų, razinų ir saldžiosios paprikos.

Skanaus 😉

Recepto įvertinimas

(0 / 5)

Įvertinkite šį receptą

Vertinimų skaičius: 0

Panašūs receptai
  • Šviežių kopūstų pyragas

  • Lavašo užkandis su vištiena ir špinatais

  • Bulvių pyragas su grybais

  • Cukinijų ir morkų sklindžiai

  • Vištiena įdarytos bulvių puselės

  • Viduržemio gruzdučiai

  • Svogūnų pyragas su sūriu

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *