Flamandiška bulvių košė

Jums reikės:

  • 1 kg. bulvių
  • 300 g. rūgštynių
  • 3 šaukštų sviesto
  • 2 didelių svogūnų
  • druskos
  • pipirų
  • malto muskato
  • kelių salierų lapelių
  • 125 ml. grietinėlės

Bulves nuskutame, nuplauname, supjaustome gabaliukais ir verdame pasūdytame vandenyje apie 20 minučių. Tada vandenį nupilame ir bulves sugrūdame.

Rūgštynes ir špinatus gerai nuplauname ir nuvarviname. Tada kol suminštės patroškiname keptuvėje su šaukštu sviesto. Išimame ir supjaustome stambiais gabaliukais.

Svogūnus nulupame, susmulkiname ir patroškiname keptuvėje su dviem šaukštais sviesto.

Sudedame į keptuvę bulves, rūgštynes ir smulkintus salierus. Gerai viską išmaišome. Pagardiname druska, pipirais ir muskatu. Užpilame šiltą grietinėlę. Jei norisi skystesnės košės, pilkite daugiau grietinėlės ar pieno.

Skanaus 🙂

Recepto įvertinimas

(5 / 5)

Įvertinkite šį receptą

Vertinimų skaičius: 1

Panašūs receptai
  • Provanso bulvių apkepas su kumpiu

  • Bulvių pyragas su grybais

  • Bulvių plokštainis su grikiais ir grybais

  • Vištiena įdarytos bulvių puselės

  • Bulviniai suktinukai su grybais

  • Viduržemio gruzdučiai

  • Bulviniai blynai su žuvimi

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *