Tai rytietiškas desertas, populiarus turkų, uzbekų, armėnų, slovakų ir kitose kaukazietiškose virtuvėse. Šis receptas labai supaprastintas, lyginant su tradiciniu, ir nereikalaujantis daug produktų ar darbo.
Tešlai Jums reikės:
- 300 g kvietinių miltų
- 200 g sviesto (kambario temperatūros)
- 200 g grietinės
- 2 šaukštų cukraus
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
Įdarui:
- 250 g graikiškų riešutų
- 230 g cukraus (arba medaus)
- 1 kiaušinio
- Įdarui pirmiausia sumalkite graikiškus riešutus. Įkulkite kiaušinį, įdėkite cukrų ir viską gerai išmaišykite.

Pachlavai sumaišytas graikiškų riešutų įdaras
- Tešlai sumaišykite sviestą su grietine ir cukrumi. Per kelis kartus suberkite miltus, kepimo miltelius ir gerai išmaišykite. Padalinkite tešlą į du gabalus ir pakočiokite. Vieną lakštą įklokite į kepimo popieriumi padengtą kepimo formą – skardą. Ant jo paskirstykite graikiškų riešutų įdarą ir užklokite antruoju lakštu. Viršų galima pabarstyti cukrumi.

Kepimui paruošta pachlava
- Kepame iki maždaug 180 C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 minutes. Tada leidžiame atvėsti ir supjaustome keturkampiais gabalėliais.

Tinginių pachlava