Tinginių pachlava

Tinginiu pachlava

Tai rytietiškas desertas, populiarus turkų, uzbekų, armėnų, slovakų ir kitose kaukazietiškose virtuvėse. Šis receptas labai supaprastintas, lyginant su tradiciniu, ir nereikalaujantis daug produktų ar darbo.

Tešlai Jums reikės:

  • 300 g kvietinių miltų
  • 200 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 200 g grietinės
  • 2 šaukštų cukraus
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

Įdarui:

  • 250 g graikiškų riešutų
  • 230 g cukraus (arba medaus)
  • 1 kiaušinio
  1. Įdarui pirmiausia sumalkite graikiškus riešutus. Įkulkite kiaušinį, įdėkite cukrų ir viską gerai išmaišykite.
    Pachlavai sumaišytas graikiškų riešutų įdaras

    Pachlavai sumaišytas graikiškų riešutų įdaras

  2. Tešlai sumaišykite sviestą su grietine ir cukrumi. Per kelis kartus suberkite miltus, kepimo miltelius ir gerai išmaišykite. Padalinkite tešlą į du gabalus ir pakočiokite. Vieną lakštą įklokite į kepimo popieriumi padengtą kepimo formą – skardą. Ant jo paskirstykite graikiškų riešutų įdarą ir užklokite antruoju lakštu. Viršų galima pabarstyti cukrumi.
    Kepimui paruošta pachlava

    Kepimui paruošta pachlava

  3. Kepame iki maždaug 180 C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 minutes. Tada leidžiame atvėsti ir supjaustome keturkampiais gabalėliais.
Tinginių pachlava

Tinginių pachlava

 

Recepto įvertinimas

(0 / 5)

Įvertinkite šį receptą

Vertinimų skaičius: 0

Panašūs receptai
  • Šviežių kopūstų pyragas

  • Bulvių pyragas su grybais

  • Cukinijų ir morkų sklindžiai

  • Svogūnų pyragas su sūriu

  • Tinginys su zefyrais

    Tinginys su zefyrais

  • Karšti sumuštiniai su kumpiu ir kiaušiniene

  • Kaiušiniai tešloje

    Kiaušiniai tešloje

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *