Sluoksniuotas fetos sūrio pyragas

Sluoksniuotas fetos sūrio pyragas

Reikės:

  • 750 g sluoksniuotos tešlos
  • 500 g fetos sūrio
  • 5 šaukštų sviesto
  • 6 kiaušinių
  • 7 šaukštų miltų
  • 200 ml pieno
  • pusės šaukštelio druskos
  • maltų pipirų
  1. Keturi šaukštus sviesto išlydykite, suberkite miltus ir maišydami pamažu pilkite pieną. Tada penkias minutes pavirkite ant mažos ugnies. Padažą pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Leiskite ataušti, retkarčiais pamaišykite.
  2. Į padažą po vieną įmaišykite kiaušinius ir sutrintą fetos sūrį.
  3. Orkaitę įkaitinkite iki 200 C laipsnių temperatūros. Iš sluoksniuotos tešlos iškočiokite šešis lakštus ir kiekvieno viršų aptepkite lydytu sviestu. Kepimo formą taip pat ištepkite sviestu ir įklokite vieną tešlos lakštą. Aptepkite jį paruoštu įdaru, dėkite antrą lakštą, vėl pertepkite ir taip sudėkite juos visus.
  4. Fetos sūrio pyragą kepame 45 minutes. Iškepusį supjaustome gabalėliais ir patiekiame prie daržovių salotų.

Skanaus 🙂

Sluoksniuotas fetos sūrio pyragas

Sluoksniuotas fetos sūrio pyragas

Recepto įvertinimas

(0 / 5)

Įvertinkite šį receptą

Vertinimų skaičius: 0

Panašūs receptai
  • Šviežių kopūstų pyragas

  • Bulvių pyragas su grybais

  • Cukinijų ir morkų sklindžiai

  • Svogūnų pyragas su sūriu

  • Tinginys su zefyrais

    Tinginys su zefyrais

  • Karšti sumuštiniai su kumpiu ir kiaušiniene

  • Kaiušiniai tešloje

    Kiaušiniai tešloje

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.