Reikės:
- 600 g silpnai sūdytos silkės filė
- 1 kg bulvių
- 2 svogūnų
- 50 ml aliejaus
- 1 stiklinės grietinės
- 2 kiaušinių
- 3 šaukštų smulkintų krapų
- sviesto
Padažui:
- 2 kiaušinių
- 150 g sviesto
- 1 svogūno
- pusės citrinos sulčių
- ryšulėlio krapų
- Silkės filė supjaustome dideliais gabalėliais. Bulves nuskutame ir supjaustome storais griežinėliais. Svogūnus susmulkiname, pakepame aliejuje, kol suminkštės, ir ataušiname. Kiaušinius išplakame atskirame indelyje.
- Kepimo indą ištepame sviestu ir sluoksniais dėliojame bulves ir silkę, pradėdami nuo bulvių. Kiekvieną sluoksnį patepame kiaušinio plakiniu ir apibarstome smulkintais krapais bei svogūnais.
- Viršutinį bulvių sluoksnį apliejame likusiu kiaušinio plakiniu, užpilame grietine ir kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 – 30 minučių.
- Kol kepa, pasigaminkime padažą. Kiaušinius kietai išverdame ir stambiais sukapojame. Svogūną nusilupame, supjaustome kubeliais ir lengvai pakepiname svieste su citrinų sultimis. Pakepintus svogūnus sumaišome svogūnus su kiaušiniais ir krapais.
- Iškepusį bulvių ir silkių apkepą apliejame padažu ir patiekiame.
Skanaus 🙂

Bulvės keptos su silkių file