Su bulvėmis kepta silkės filė

Bulvės keptos su silkių file

Reikės:

  • 600 g silpnai sūdytos silkės filė
  • 1 kg bulvių
  • 2 svogūnų
  • 50 ml aliejaus
  • 1 stiklinės grietinės
  • 2 kiaušinių
  • 3 šaukštų smulkintų krapų
  • sviesto

Padažui:

  • 2 kiaušinių
  • 150 g sviesto
  • 1 svogūno
  • pusės citrinos sulčių
  • ryšulėlio krapų
  1. Silkės filė supjaustome dideliais gabalėliais. Bulves nuskutame ir supjaustome storais griežinėliais. Svogūnus susmulkiname, pakepame aliejuje, kol suminkštės, ir ataušiname. Kiaušinius išplakame atskirame indelyje.
  2. Kepimo indą ištepame sviestu ir sluoksniais dėliojame bulves ir silkę, pradėdami nuo bulvių. Kiekvieną sluoksnį patepame kiaušinio plakiniu ir apibarstome smulkintais krapais bei svogūnais.
  3. Viršutinį bulvių sluoksnį apliejame likusiu kiaušinio plakiniu, užpilame grietine ir kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 – 30 minučių.
  4. Kol kepa, pasigaminkime padažą. Kiaušinius kietai išverdame ir stambiais sukapojame. Svogūną nusilupame, supjaustome kubeliais ir lengvai pakepiname svieste su citrinų sultimis. Pakepintus svogūnus sumaišome svogūnus su kiaušiniais ir krapais.
  5. Iškepusį bulvių ir silkių apkepą apliejame padažu ir patiekiame.

Skanaus 🙂

Bulvės keptos su silkių file

Bulvės keptos su silkių file

Recepto įvertinimas

(0 / 5)

Įvertinkite šį receptą

Vertinimų skaičius: 0

Panašūs receptai
  • Šviežių kopūstų pyragas

  • Provanso bulvių apkepas su kumpiu

  • Bulvių pyragas su grybais

  • Bulvių plokštainis su grikiais ir grybais

  • Omletas su bulvėmis ir grybais

  • Vištiena įdarytos bulvių puselės

  • Bulviniai suktinukai su grybais

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *