Paprastas ir greitas pyragas su uogomis ir vaisiais

Labai greitas ir paprastas pyragas

Svečiai užpuolė netikėtai ar šiaip užsimanėt kažko saldaus, bet greitai ir lengvai pagaminamo? Šis pyragas – puikus sprendimas. Panaudoti galima sezonines uogas, vaisius arba šaldytus produktus. Galima su vyšniomis, su rabarbarais, su rabarbarais ir braškėmis, su rabarbarais ir vyšniomis, su obuoliais ir cinamonu, su obuoliais ir serbentais, su mėlynėmis, raudonaisiais serbentais bei agrastais, su kriaušėmis, juodaisiais serbentais ir migdolų plokštelėmis. Kombinacijos priklauso nuo turimų ingredientų – šaldytų, šviežių ar konservuotų – ir fantazijos 🙂

Šiam labai paprastam pyragui reikės:

  • 3 kiaušinių
  • 1 stiklinės cukraus (galima ir mažiau, jei per saldu)
  • 1 stiklinės miltų
  • 1 šaukštelio cukraus pudros su vanile
  • 1 nubrauktas šaukštelis kepimo miltelių
  • mėgstamų uogų/vaisių (iki ½ kg)
  • 1 citrinos ar apelsino tarkuotos žievelės (nebutina :))
  • 30 g migdolų plokštelių (nebūtina :))
  • cukraus pudros (apibarstymui)
  1. Kiaušinius gerai išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmaišome nutarkuotą citrinos ar apelsino žievelę. Įsijojame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišome.
  2. Kepimo formą (25 cm skersmens) ištepame riebalais ar įklojame kepimo popierių. Beriame dalį uogų/vaisių, ant viršaus suverčiame ir gražiai, tolygiai paskirstome tešlą. Ant viršaus dar užbarstome uogų/vaisių, migdolų plokštelių.
  3. Kepame iki 180° C laispnių  temperatūros įkaitintoje orkaitėje 30 – 40 min. (tikriname mediniu pagaliuku – įbedus ir ištraukus iš pyrago, jis turi likti sausas; su kriaušėm, obuoliais pyragas kepa ilgėliau, o su uogom – trumpėliau).
  4. Atvėsusį pyragą apibarstome cukraus pudros.

Skanaus!

Receptas ir nuotraukos pagal Jūratę 🙂

Paprastas ir greitas pyragas su kriaušėmis, juodaisiais serbentais ir migdolų plokštelėmis

Paprastas ir greitas pyragas su kriaušėmis, juodaisiais serbentais ir migdolų plokštelėmis

Recepto įvertinimas

(4 / 5)

Įvertinkite šį receptą

Vertinimų skaičius: 12

Panašūs receptai
  • Šviežių kopūstų pyragas

  • Bulvių pyragas su grybais

  • Svogūnų pyragas su sūriu

  • Karšti sumuštiniai su kumpiu ir kiaušiniene

  • Kaiušiniai tešloje

    Kiaušiniai tešloje

  • Bulvinės pasninko bandelės

  • Tortas PRAHA

3 Comments

  1. DALIA parašė:

    laba diena, bandau daryti si pyraga….parasyta ,kad reikia stiklines miltu..kiek ml miltu gaunasi?? jei stikline turi 250 ml tai tiek miltu su suzymeta skale indelyje tiek ir pilti?? radau internete ,jog stikline miltu yra 160 ml tik??tai kiek tu miltu cia reiketu??/

  2. irena parašė:

    nesupantu kur tada dėti tą cukraus pudrą su vanile į tešlą ar apibarstymui

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *