Jums reikės:
- 500 g kelių rūšių maltos mėsos
- 40 g maltų džiūvėsėlių
- 2 kiaušinių trynių
- 2 kopūsto lapų
- 1 svogūno
- 2 šaukštų smulkintų petražolių
- 2 šaukštų krienų
- malto muskato
- 1,5 litro daržovių sultinio
- baltųjų pipirų ir druskos
- Smulkiai susipjaustome svogūną ir pakepiname, kol suminkštės. Atvėsiname.
- Maltą mėsą išmaišome su džiūvėsėliais, kepintais atvėsintais svogūnais ir kiaušinių tryniais.
- Kopūstų lapus kelias minutes paviriname vandenyje, tada nusausiname ir susmulkiname.
- Kopūstus, krienus ir petražoles dedame į mėsos faršą, pagardiname muskatu, druska bei pipirais ir viską gerai išmaišome. Drėgnomis rankomis suformuojame aštuonis kukulius.
- Puode užviriname daržovių sultinį. Į jį dedame paruoštus mėsos kukulius. Pagardiname druska ir pipirais, lauro lapeliu ir verdame apie 15 minučių.
Kukuliai puikiai tiks su raugintais agurkais ir virtomis bulvėmis. Skanaus 🙂

Berlyno kukuliai