Pudingo tortas su braškėmis

Pudingo tortas su braškėmis

Reikės:

  • 100 g šokolado
  • 150 g kakavinių sausainių
  • 12 cukruotų vyšnių
  • 100 g kapotų migdolų
  • 75 g sviesto

Įdarui ir papuošimui:

  • 200 g liesos varškės
  • 750 g šviežių ar šaldytų braškių
  • 200 ml pieno
  • šaukšto krakmolo
  • 200 ml grietinėlės
  • 70 g cukraus
  • pakelis grietininio pudingo miltelių
  • 4 šaukštai apelsinų likerio ar sulčių
  • 50 g šokolado
  • 5 šaukštai migdolų drožlių
  1. Šokoladą susmulkiname ir ištirpiname. Sausainius ir cukruotas vyšnias susmulkiname. Viską išmaišome su kapotais migdolais ir ištirpintu sviestu. 26 – 28 cm skersmens kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, sudedame tešlą ir palaikome šaltoje vietoje kelias valandas.
  2. Pudingo miltelius sumaišome su krakmolu ir penkiais šaukštais pieno. Likusį pieną užkaičiame su cukrumi ir grietinėle. Į jį sudedame pudingo mišinį.Kaitiname iki virimo, ataušiname, sudedame su likeriu ar sultimis ištrintą varškę.
  3. Šiek tiek braškių atidedame tortui puošti, o likusias supjaustome į kremą. Jį gerai išmaišome ir sukrečiame ant pagrindo. 3 – 4 valandoms dedame tortą  į šaldytuvą.
  4. Ištirpiname šokoladą ir apvoliojme jame papuošimui atidėtas braškes. Torto viduryje supilame likusį šokoladą ir apdėliojame šokoladinėmis braškėmis. Torto šonus puošiame migdolų drožlėmis.

Skanaus 🙂

Pudingo tortas su braškėmis

Pudingo tortas su braškėmis

Recepto įvertinimas

(0 / 5)

Įvertinkite šį receptą

Vertinimų skaičius: 0

Panašūs receptai
  • Tortas PRAHA

  • Vyriškas tortas su lašiša

  • Rikotos sūrio (varškės) tortas su kiviais

    Rikotos sūrio (varškės) tortas su kiviais

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.