Mielinė picos tešla (picos padas)

Apie 600 gr. kvietinių miltų,
250 ml. šilto vandens,
6 gr. sausų mielių,
3 v.š. alyvuogių aliejaus,
druska,
cukrus.

Picos tešlos gaminimas:

  • Mieles sumaišome su žiupsneliu cukraus, užpilame puse puodelio šilto vandens, pamaišome ir paliekame pastovėti.
  • Paimti apie puodelį miltų, sumaišyti juos su druska ir gautu mielių mišiniu. Tada suberiame likusius miltus, supilame vandenį ir aliejų.
  • Iš masės suminkome minkštą tešlą ir paliekame pastovėti aliejumi išteptame dubenyje apie valandą, kad tešla iškiltų.

 Tuo tarpu puikus metas pasiruošti kitu produktus picos kepimui: sūrį, saliamį…

Ant picos tradiciškai turėtų būti 4 ingridientai, neskaitant sūrio ir padažo.

  • Po valandos vėl išminkome tešlą ir suformuojame norimo dydžio picų pagrindus.
  • Juos plonai iškočiojame ir dedame į riebalais išteptą skardą.
  • Ant viršaus sudėliojame kitus picos produktus, padažą, prieskonius ir kas tik patinka.
  • Kepame orkaitėje.
  • Picą dauguma mėgsta valgyti su padažu.

 

Kad pica nesukietėtų, iškepusios picos kraštus patariama patepti alyvuogių aliejumi.

Recepto įvertinimas

(4.1 / 5)

Įvertinkite šį receptą

Vertinimų skaičius: 34

Recepto tipas: Žymos: , , Produktai:

10 Comments

  1. Marta parašė:

    Labai geras receptas, man labai patiko, labai skanu, esu isbandzius daug receptu taciau sitas geriausias 🙂 Aciu

  2. pastaba parašė:

    As tai picos pada pusiau apkepu is pradziu, o tik po to dedu visus komponentus. Po to atgal ikisu i orkaite dabaigti kepti jau su komponentais. Taip gaunasi visada gerai iskepes padas.

  3. agnete parašė:

    as perkepiau picos pada,tai iskilo tokie pilvai arba kalneliaiir niekaip nesuslugo.galvojau ,kad suslugs kai sudesiu visus skanestus ir kepsiu ,bet nesuslugo ir liko tokia kalnuota.kita karta kepsiu ant nekepto pado.aciu uz recepta

  4. Lina parašė:

    Puikaus skonio pyragas. Lengvai pagaminamas ir nedaug laiko užimantis. Vertas pagyrų !

  5. Anonimas parašė:

    Truputį per daug miltų 🙂

  6. Oksana parašė:

    As iskociojau tesla ir viska sudejus kepiau ir gavosi👍👍

  7. Paulė parašė:

    miltų ir 500g užtenka per akis. tešla iš esmės gera, bet su proporcijom problemų yra 🙂

  8. Anonimas parašė:

    Pritariu kad perdug miltu, idejau 500 g ir sakyčiau kitą kartą dėčiau mažiau. Pagrinda geriau kočioti ploniau kad iakeptu negu tarukti viduri kepimo kad audwti komponentus. Ir taip parastos orkaites yra per mazai karštos picu kepimui o cia dar vesinate viduryje kepimo.

  9. Vilma parašė:

    Taip,reikia tik 400gr. Miltų. Labai gera tešla, iškepiau dvi dvideles per skarda dydžio picas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.