Jums reikės:
- 1 skiltelė česnako
- 1 ančiuvių filė aliejuje
- pusė mažo pjaustyto askaloninio česnako
- 1 arbatinis šaukštelis citrinų sulčių
- sauja kapotų šviežių petražolių
- sauja kapotų kale kopūstų
- 2-3 šaukštai susmulkinto šviežio peletrūno
- 1 valgomasis šaukštas pjaustytų česnakų
- ketvirtis puodelio alyvuogių aliejaus
- druskos ir pipirų pagal skonį
Virtuvinio kombaino, smulkintuvo, blenderio ar kitokio panašaus įrenginio pagalba truputi pulse būdu patrinkite česnaką, ančiuvius ir askaloninį česnaką kol sukaposite. Įmaišykite citrinos sulčių, petražoles, kopūstą, peletrūno ir česnaką. Dar pamalkite.
Lėta dulksna šlakstykite alyvuogių aliejų ir malkite, kol kopūstai ir žolės pakankamai susismulkinti ir pesto įgaus tinkamą konsistenciją. Pilkite alyvuogių aliejaus priklausomai nuo to, kokio dydžio saują žalumynų dėjote. Padardinkite druska ir pipirais.