Juks reikės:
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
- 3 skiltelių česnako
- 1 skardinė konservuotų pomidorų
- apie 90 g pomidorų pastos
- pusės šaukštelio saldžiosios paprikos prieskonių
- pusės šaukštelio itališkų žolelių prieskonių
Gaminame itališką raudoną pomidorų-česnakų padažą prie picos…
- Alyvuogių aliejuje pakepiname sutraiškytą česnaką, bet nesudeginame jo.

Alyvuogių aliejuje kepiname česnaką
- Sudedame pomidorus su viosmis sultimis, pomidorų pastą ir prieskonius. Užviriname ir verdame ant silpnos ugnies apie 45 minutes atidengtoje gilioje keptuvėje dažnai pamaišydami.

Sudedame pomidorus, pastą ir prieskonius
- Pomidorai jau turėtų būti sutižę. Jei dar liko didesnių gabalėlių tai sutraiškome juos mediniu šaukštu. Jei reikia, dar pagardiname prieskoniais pagal skonį. Je jaučiasi rūgštumas, į dėkite šaukštą cukraus.
Skanaus 🙂

Raudonas pomidorų ir česnakų padažas picai