Vištienos salotos

Vištienos salotos

Šioms salotoms puikiai tiks paukštienos likučiai su ar be odelės nuo šventinio stalo. Taip pat galima specialiai šioms salotoms išsivirti vištienos krūtinėlę pasūdytame vandenyje.

Sudėtis:

  • vištienos mėsa – apie 150 gr. (nedidelė krūtinėlė)
  • salierų stiebai – 2 vnt.
  • saldžioji paprika – pusė
  • žaliosios alyvuogės – 4-6 vnt., be kauliukų
  • raudonieji svogūnai – 1 vnt., nedidelis
  • obuoliai – pusė
  • ledkalnio (aisbergo) salotos – 1 vnt.

Padažui

  • majonezas – 5 šaukštai
  • slyvų uogienė – 1 šaukštas (ar kitos saldžios uogienės, ar pusė šaukšto medaus)
  • citrinų sultys – 2 šaukštai
  • druska
  • pipirai

Gaminimas:

Iš raudonosios paprikos ir obuolio išimame sėklytes. Sukapojame salierų stiebus, pusę obuolio, papriką, raudonąjį svogūną, aisbergo salotų gūžę. Susmulkiname žaliąsias alyvuoges be kauliukų.

Paukštienos likučius susmulkiname norimo dydžio gabalėliais. Jei verdame šviežią vištienos krūtinėlę, tada susmulkinę ją stambiais gabalais ir išvirę pasūdytame vandenyje dar paliekame mirkti apie 15 minučių. Tuomet nusunkiame vandenį ir susmulkiname mažesniais gabalėliais.

Viską pasiruošę sumaišome sudedamąsias vištienos salotų dalis dideliame dubenyje.

Mažesniame inde pasiruošiame užpilą salotoms. Sumaišome majonezą, uogienę (ar medų) ir šviežiais spaustas citrinų sultis. Paragaujame. Turėtų jaustis puiki saldumo ir rūgštumo darna, nei per saldu, nei per rūgštu. Jei reikia, dar pasaldiname arba užlašiname dar citrinos sulčių. Pagal skonį pagardiname druska ir pipirais.

Pasigamintą padažą užpilame ant vištienos salotų ir atsargiai išmaišome. Paragaujame. Jei reikia dar pridedame druskos ar pipirų.

Vištienos likučių salotos
Iš www.simplyrecipes.com
Recepto įvertinimas

(0 / 5)

Įvertinkite šį receptą

Vertinimų skaičius: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *