Vištienos gabaliukai su pievagrybių padažu (pagal Editą)

400-500 gr. vištienos krūtinėlės filė,
2 kiaušiniai,
5 šaukštai džiūvėsėlių,
prieskonių.

Vištienos gabaliukų gaminimas:

Facebook’o platybėse užmačiau visai skaniai atrodantį vištienos gabaliukų su pievagrybių padažu receptą. Receptas ne tik skaniai atrodo, bet ir gaunamas skanus patiekalas 🙂

Vištienos krūtinėlės filė supjaustome nedideliais gabaliukais, pagardiname pagal skonį prieskoniais ir palaikome (marinuojame) apie pusvalandį.

Paskui įpilame ant krūtinėlės plaktus kiaušinius, suberiame džiūvėsėlius ir viską gerai išmaišome.

Galiausiai taip paruoštus vištienos gabaliukus dedame į įkaitintą keptuvę su aliejumi (geriausiai alyvuogių) ir kepame, kol apskrus.

   Padažui:
1 svogūnas,
5-6 pievagrybiai,
1 šaukštas miltų,
150 ml. grietinėlės.

Padažo ruošimas:

Vištienos gabaliukams pagardinti ruošiamas pievagrybių padažas. Keptuvėje apkepiname pjaustytus pievagrybius ir smulkintą svogūną (kepimui geriau naudoti sviestą, o ne aliejų). Kai grybai is svogūnas pasitroškina, dedame į keptuvę šaukštą miltų, viską išmaišome ir apipilame grietinėle.

Keptus vištienos krūtinėlės gabaliukus apipilame pasigamintu padažu ir patiekiame su ryžiais bei mėgiamomis salotomis.

 

Recepto įvertinimas

(4 / 5)

Įvertinkite šį receptą

Vertinimų skaičius: 1

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *