Varškės pyragas Draugystė

Tešlai:

  • sviesto – 180 g
  • margarino – 150 g
  • miltų – 600 – 650 g
  • cukraus – 170 g
  • kiaušinių – 2 vnt.
  • grietinė – 3 valg. š.
  • kepimo miltelių – 1 valg. š.

Įdarui:

  • tirštos uogienės, džemo – 100 g
  • varškės – 500 g
  • cukraus – 80 g
  • vanilinio cukraus – 2 valg. š.
  • kiaušinių – 3 vnt.

Tešlos kepimas:

  • Minkštas sviestas ir margarinas gerai ištrinami su cukrumi. Įmušami kiaušiniai., sudedama grietinė ir vėl gerai išmaišoma. Palaipsniui suberiami miltai sumaišyti su kepimo milteliais. Viskas gerai išmaišoma, išminkoma minkšta tešla.
  • Paruošta tešla padalijama į dvi dalis. Iš vienos tešlos dalies iškočiojamas maždaug 0,5 cm storio, 23×35 cm dydžio lakštas. Į kepimo formą išteptą sviestu, įklojamas tešlos lakštas ir kepamas 200 laipsnių temperatūroje apie 7-8 min., kol pusiau iškeps (paspaudus pirštais ant lakšto turi likti įdubimai). Neišimant iš kepimo formos, lakštas pilnai atvėsinamas.

Paruošiamas įdaras:

  • Kiaušinių tryniai atskiriami nuo baltymų. Į varškę suberiamas cukrus, vanilinis cukrus, sudedami du kiaušinių tryniai ir trinama, kol varškės masė tampa vientisa, nelieka varškės grūdelių (labai greita ir patogu naudojant blenderį).
  • Kiaušinių baltymai išplakami iki standžių putų ir atsargiai įmaišomi į varškės masę.
  • Atvėsęs tešlos lakštas aptepamas uogiene ar džemu.
  • Toliau supilamas ir tolygiai paskirstomas varškės įdaras.
  • Iš likusios tešlos iškočiojamas lakštas ir juo uždengiamas varškės pyragas. Aptepama kiaušinio tryniu, šakute nupiešiamos „grotelės“ ir dedama į orkaitę. Kepama 130-150 laipsnių temperatūroje apie 30-40 min.

 

Recepto įvertinimas

(0 / 5)

Įvertinkite šį receptą

Vertinimų skaičius: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.