Ruginės duonos raugas

Vienas iš daugelio būdų pasigaminti raugo duonos ar duoniukų kepimui.

300 g. drungno vandens,
400 g. ruginių miltų,
100 g. smulkinto obuolio.

1-3 diena:

Sumaišome 200 g. ruginių miltų, 100 g. drungno vandens, 100 g. smulkinto obuolio  ir patalpiname uždengtame inde šiltoje vietoje (idealiausia 26-30°C temperatūroje). Paliekame indą trims dienoms, karts nuo karto pamaišydami, kad pagreitinti rūgimo procesą.

4 diena:

Persikeliame raugą į didesnį puodą. Įberiame 200 g. ruginių miltų ir įpilame 200 g. drungno (35 °C) vandens. Viską išmaišome ir paliekame dar 24 valandoms.

5 diena:

Penktą dieną ruginis duonos raugas jau turėtų būti paruoštas. Laikykite raugą šaldytuve, kol jo prireiks duonos ar duoniukų kepimui.

Recepto įvertinimas

(0 / 5)

Įvertinkite šį receptą

Vertinimų skaičius: 0

Recepto tipas: Žymos: , , Produktai:

1 Comment

  1. […] 500 ml. pieno, 25 g. šlapių mielių, 3 arbatiniai šaukšteliai medaus, 480 g. ruginių miltų, 100 g. kvietinių miltų 80 g. rupių ruginių miltų, 50 ml. ruginės duonos raugo, 2 arbatiniai šaukšteliai druskos. Tešlos kildinimas: 500 ml. pieno, 25 g. šlapių mielių, 3 arbatiniai šaukšteliai medaus, 180 g. ruginių miltų, 80 g. rupių ruginių miltų, 50 ml. ruginės duonos raugo. […]

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *