Vienas iš daugelio būdų pasigaminti raugo duonos ar duoniukų kepimui.
300 g. drungno vandens,
400 g. ruginių miltų,
100 g. smulkinto obuolio.
1-3 diena:
Sumaišome 200 g. ruginių miltų, 100 g. drungno vandens, 100 g. smulkinto obuolio ir patalpiname uždengtame inde šiltoje vietoje (idealiausia 26-30°C temperatūroje). Paliekame indą trims dienoms, karts nuo karto pamaišydami, kad pagreitinti rūgimo procesą.
4 diena:
Persikeliame raugą į didesnį puodą. Įberiame 200 g. ruginių miltų ir įpilame 200 g. drungno (35 °C) vandens. Viską išmaišome ir paliekame dar 24 valandoms.
5 diena:
Penktą dieną ruginis duonos raugas jau turėtų būti paruoštas. Laikykite raugą šaldytuve, kol jo prireiks duonos ar duoniukų kepimui.
(0 / 5)
Vertinimų skaičius: 0
Slapukas | Trukmė | Aprašymas |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
1 Comment
[…] 500 ml. pieno, 25 g. šlapių mielių, 3 arbatiniai šaukšteliai medaus, 480 g. ruginių miltų, 100 g. kvietinių miltų 80 g. rupių ruginių miltų, 50 ml. ruginės duonos raugo, 2 arbatiniai šaukšteliai druskos. Tešlos kildinimas: 500 ml. pieno, 25 g. šlapių mielių, 3 arbatiniai šaukšteliai medaus, 180 g. ruginių miltų, 80 g. rupių ruginių miltų, 50 ml. ruginės duonos raugo. […]