Naminis pusryčių batonas

250 ml vandens,
1,5 šaukštelio sausų mielių,
šaukštelis medaus,
2 šaukštai aliejaus,
500 g miltų,
druskos.

Pusrytinį batoną pasigaminti namuose visai paprasta.

Mieles su medumi ištirpiname šiltame vandenyje. Suberiame pusę miltų, pasūdome, įpilame aliejų. Gerai išmaišome ir suberiame likusius miltus. Užminkome tešlą, uždengiame ir palaikome valandą šiltoje vietoje.

Pakilusią tešlą padaliname į dvi dalis, kiekvieną jų išlyginame, suformuojame po stačiakampį lakštą ir suvyniojame išilgai.

Skardą pabarstome miltais ir sudedame į ją batono vyniotinius. Juos pridengiame ir paliekame dar 30 min. pakilti. Tada tešlą pavilgome vandeniu, peiliu joje įpjauname keletą griovelių. Orkaitę įkaitiname iki 250 laipsnių temperatūros. Į orkaitės vidurį pastatome skardą su batonais ir kepame 12-15 min.

Recepto įvertinimas

(0 / 5)

Įvertinkite šį receptą

Vertinimų skaičius: 0

Recepto tipas: Žymos: , , Produktai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.