Mielinės roželės

Tešlai :

  • mielių – 40 g
  • cukraus – 10 g
  • sviesto – 200 g
  • pieno – 400 g
  • kiaušiniai – 2
  • miltų – 800g
  • pakelis vanilės cukraus – 1

Įdarui :

  • stiklinės žemės riešutų be lukštų – 5
  • stiklinė miltinio cukraus – 1
  • cinamono – 2 šaukštai
  • citrinų sulčių – 3-4 šaukštai
  • konjako arba romo – 2 šaukštai

Įdaras :

    • Įdarui sumalame riešutus, suberiame miltinį cukrų, cinamoną, supilame citrinų sultis ir konjaka (galima ir romo). Gerai išmaišome. Jei įdaras per tirštas, galite įpilti kelis šaukštus pieno.

Tešla :

    • Iš tešlai skirtų produktų paruošiama mielinę tešlą. Iš jos iškočiojame 7 mm storio stačiakampį tešlos lakštą. Ant jo lygiu sluoksniu sudedame žemės riešutų įdarą. Suvyniojame volelį. Jį aštriu peiliu supjaustome 2 cm storio griežinėliais. Žirklutėmis įkerpame griežinėlių kraštus ir truputį pakuldinę kepame 220 temperatūroje. Patiekdami pabarstome miltiniu cukrumi.

Skanaus 🙂

 

 

Recepto įvertinimas

(0 / 5)

Įvertinkite šį receptą

Vertinimų skaičius: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.