Kaip tobulai išvirti ilgagrūžius ryžius?

Sudėtis:

  • puodelis ilgagrūdžių ryžių
  • 2 puodeliai vandens
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis sviesto (nebūtina)

 

1. Į puodą su gerai užsidedančiu dangčiu įpilkite vandens, įberkite druskos ir sviesto (jei norite). Užvirinkite.

2. Suberkite ryžius ir išmaišykite.

3. Uždenkite puodą ir sumažinkite liepsną iki vidutinio kaitrumo. Jūs žinosite, kad temperatūra tinkama, jei matysis šiek tiek garų varvančių nuo dangčio. Jei garų labai daug, vadinasi temperatūra per didelė.

4. Virkite 20 minučių.

NEKELKITE DANGČIO!

Garai, esantys po dangčiu, ir yra tai, dėl ko ryžiai išverda tobulai.

5. Nuimkite puodą nuo ugnies ir subaksnokite ryžius su šakute.

6. Patiekite 🙂

Recepto įvertinimas

(0 / 5)

Įvertinkite šį receptą

Vertinimų skaičius: 0

Recepto tipas: , Žymos: Produktai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *