Sudėtis:
- puodelis ilgagrūdžių ryžių
- 2 puodeliai vandens
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
- 1 arbatinis šaukštelis sviesto (nebūtina)
1. Į puodą su gerai užsidedančiu dangčiu įpilkite vandens, įberkite druskos ir sviesto (jei norite). Užvirinkite.
2. Suberkite ryžius ir išmaišykite.
3. Uždenkite puodą ir sumažinkite liepsną iki vidutinio kaitrumo. Jūs žinosite, kad temperatūra tinkama, jei matysis šiek tiek garų varvančių nuo dangčio. Jei garų labai daug, vadinasi temperatūra per didelė.
4. Virkite 20 minučių.
NEKELKITE DANGČIO!
Garai, esantys po dangčiu, ir yra tai, dėl ko ryžiai išverda tobulai.
5. Nuimkite puodą nuo ugnies ir subaksnokite ryžius su šakute.
6. Patiekite 🙂
(0 / 5)
Vertinimų skaičius: 0
Slapukas | Trukmė | Aprašymas |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |