Tai vienas iš basmati ryžių virimo metodų, kuris neleidžia ryžiams sulipti, ir galima iškart juos naudoti kepimui. Pastaba: virimui reikėtų puodo su skaidriu dangčiu.
Sudėtis:
- 1 puodelis basmati ryžių
- 1,25 puodelio vandens
1. Nuplaukite ryžius. Juos maišykite šaltame vandenyje, kol vanduo taps skaidrus. Po to ryžius nukoškite ir nusausinkite
2. Į puodą supilkite vandenį ir suberkite ryžius. Uždenkite puodą dangčiu ir virkite ant mažos-vidutinės ugnies, kol vanduo pradės garuoti ir atrodys, kad tuoj užvirs.
3. Užgesinite ugnį, bet dangčio neatidarykite.
4. Palikite ryžius dar 5 minutėms. Po to pamaigykite ryžius šakute ir vuolia – tobulai virti basmati ryžiai.
(1 / 5)
Vertinimų skaičius: 2
Slapukas | Trukmė | Aprašymas |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |