Duoniukai

Duoniukai (švediškai: knäckebröd, hårt bröd, hårdbröd, spisbröd, daniškai: knækbrød, norvegiškai: knekkebrød, suomiškai: näkkileipä, hapankorppu, islandiškai: hrökkbrauð, vokiškai: Knäckebrot or Knäck) yra sausos duonos plokštelės, kurių sudėtį sudaro daugiausiai ruginiai miltai.

300g. rupių ruginių miltų,
30 g. sviesto,
250 ml. pieno,
1 kiaušinis,
1 arbatinis šaukštelis druskos,
1 valgomasis šaukštas kepimo miltelių.

Gaminimas:

Rupius ruginius miltus kruopščiai sumaišome su kepimo milteliais, sviestu, pienu ir išminkome.

Tešlą iškočiojame plonu (1 mm. storio) sluoksniu ant riebalais ištepto kepimo popieriaus. Jei norima, galima pabarstyti tešlą sezamo sėklomis ir jas įspausti kočiojant į tešlą.

Supjaustome  iškočiotą duoniukų tešlos lakštą norimo dydžio (stačiakampiais, juostelėmis ar pan.) gabalėliais ir tolygiai pabadome šakute ar kitu įrankiu, kad pasidarytų lakšteliuose skylutės. Juos aptepame kiaušinio plakiniu.

Taip paruoštus duoniukus kepame apie 20 min.iki 220 laipsnių Celsijaus įkaitintoje orkaitėje.

Iškeptus duoniukus NEsudėkite į sandarų indą, nes jie suminkštės.

Recepto įvertinimas

(5 / 5)

Įvertinkite šį receptą

Vertinimų skaičius: 1

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *