Custard – saldus angliškas kremas

Saldus angliškas custard kremas

Šis klasikinis angliškas desertas išlieka vienu mėgstamiausiu dėl jo švelnaus skonio ir išskirtinės kreminės tekstūros. Jis puikiai tinka kaip užpilas ant pyragų, pudingų. Taip pat spurgoms ar pyragaičiams įdaryti. Custard saldaus kremo receptas.

Jums reikės:

  • 570 ml pieno arba grietinėlės
  • 6 didelių kiaušinių trynių
  • 50 g smulkaus cukraus
  • 1 arbatinis šaukštelis krakmolo (tradiciškai kukurūzų)
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
  1. Supilkite pieną (ar grietinėlę) į puodą ir virinkinte (bet neužvirinkite !) ant silpnos ugnies pamaišydami mediniu šaukštu.
  2. Kol pienas šyla, į kitą indą sudėkite kiaušinių trynius, cukrų, krakmolą ir vanilę.
    Kiaušinių tryniai ir cukrus

    Kiaušinių tryniai ir cukrus

    Viską gerai išplakite šluotele.

  3. Tada, viena ranka maišydami kiaušinių plakinį, atsargiai į jį supilame karštą pieną (ar grietinėlę).
  4. Kai jau visas pienas supiltas ir išmaišytas, vėl visą padažą supilame atgal į puodą
    Saldus kremas pilamas atgal į puodą

    Saldus kremas pilamas atgal į puodą

    ir nuolat maišydami kaitiname ant silpnos ugnies. Prieš pat užvirimo momentą padažas pasidarys tirštas ir vientisas.

    Custard kremas prieš pat užvirimą

    Custard kremas prieš pat užvirimą

    Tada perpilame custard kremą į indą, jį uždengiame ir paliekame atvėsti. Beje, jei netyčia pervirinsite padažą ir jis taps grūdėtas, tai nieko tokio. Tiesiog nuimkite puodą nuo ugnies ir toliau plakite kremą, kol jis taps vientisas.

  5. Patiekite jį šiltą, darykite pudingus su juo, apipilkite pyragą, keksą ar darykite su juo „tinginį“.

Šis angliškas saldus custard kremas puikiai tinka šaldymui.

Skanaus 🙂

Vaisių pudingas su anglišku custard saldžiu kremu

Vaisių pudingas su anglišku custard saldžiu kremu

Saldus angliškas custard kremas

Saldus angliškas custard kremas

Recepto įvertinimas

(3.2 / 5)

Įvertinkite šį receptą

Vertinimų skaičius: 5

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.