Cepelinai

2 kg. bulvių,
1/2 kg. maltos mėsos (kiauliena, jautiena),
2 svogūnai,
grietinės,
pipirų,
druskos.

Cepelinų paruošimas

Bulves nuskutame, sutarkuojame ir nusunkiame. Likusį skystį paliekame kol nusės krakmolas. Nusėdusį krakmolą (arba pirktą, jei krakmolas nesusidaro) sudedame į tarkius. Masę cepelinams pasūdome ir išminkome.

Susmulkiname ir pakepiname svogūną. Maltą mėsą pagardiname pipirais, druska, sudedame kepintą svogūną ir išmaišome.

Iš bulvių tešlos darome paplotėlius, į juos dedame gabalėlį paruoštos maltos mėsos. Paplotėlį perlenkiame, užspaudžiame galus ir darome pailgus kukulaičius.

Paruoštus cepelinų kukulaičius dedame į puodą su verdančiu pasūdytu vandeniu ir atsargiai pamaišant verdame kol iškils į paviršių. Tada dar paverdame apie 20 min.

Išvirusius cepelinus patiekiame su grietine arba padažu (iš grietinės, pakepintų svogūnų ir spirgučių).

 

Į bulvių tarkius galima įtarkuoti svogūną, kad cepelinai gautųsi baltesni.

Įdarą galima daryti ir vien iš smulkintų kubeliais rūkytų lašinukų ar varškės su svogūnais, grybų. Galima ir visai be įdaro daryti cepelinus, ypač jei atliko bulvių tešlos.

 

Recepto įvertinimas

(0 / 5)

Įvertinkite šį receptą

Vertinimų skaičius: 0

Recepto tipas: Žymos: , , , Produktai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *