Azu

Azu – nacionalinis totoriškas patiekalas. Šis receptas tikrai ne autentiškas azu, o greičiau sovietmečiu valgyklose tiektas azu variantas 🙂 .

500 gr. kiaulienos,
1 čili pipiras,
2-3 marinuoti agurkėliai,
2 maži svogūnai,
3 skiltelės česnako,
300 ml. pomidorų padažo,
mėsos sultinio,
miltų,
maltų saldžiosios paprikos prieskonių,
maltų juodųjų pipirų,
druskos.

Gaminimas:

1. Supjaustome mėsą juostelėmis. Galima naudoti tiek kiaulieną, tiek jautieną, tiek avieną. Skirtingose šalyse šio patiekalo gaminimo tradicijos skiriasi. Šiame recepte naudojama kiauliena. Mėsos juoseteles apšlakstome aliejumi ir paliekame šaltai bent valandai ar kelioms.

2. Smulkiai supjaustome svogūną, česnaką, marinuotus agurkėlius ir aštrų pipirą.

3. Kiaulienos juosteles pakepiname įkaitintame aliejuje pagardindami druska ir pipirais.

4. Tada sudedame svogūnus, česnaką, pipirus. Kai svogūnai pradeda gelsti, supilame sultinį ir troškiname ant mažos ugnies kol troškinys sutirštės.

5. Dabar sudedame marinuotus agurkus ir toliau troškiname.

6. Kai mėsa suminkštės, įberiame miltų, kad padažas sutirštėtų. Dar užbarstome maltų pipirų, įdedame pomidorų padažo ir nuolat maišydami verdame. Padažas turi būti tirštas, saldžiai rūgštus ir aštrus. Jei paragavus atrodo per rūgštu, galima pasaldinti cukrumi.

7. Tiekiame azu ant stalo ir prikandame balta duona.

 

Recepto įvertinimas

(3.8 / 5)

Įvertinkite šį receptą

Vertinimų skaičius: 4

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.