Vokiškos bulvių salotos

Puikios bulvių salotos, ypač dera su kotletais, kepsniais arba valgyti vienas.

1 kg. bulvių,
4 kiaušiniai,
4 svogūnų laiškai,
5 marinuoti agurkėliai (geriausia karnišonai),
50 gr. kumpio,
3 šaukštai majonezo,
2 skiltelės česnako,
pusė citrinos (sultims),
žiupsnelis petražolių.

Vokiškų bulvių salotų ruošimas:

Bulves nuskutame (šviežias galima ir neskusti) ir verdame pasūdytame vandenyje kol išvirs, apie 15 min. Tuo pat metu kietai išverdame ir kiaušinius.

Bulvėms išvirus nuvarviname vandenį ir paliekame bulves atvėsti apie 5 min. Po to bulves supjaustome riekelėmis ir paliekame, kad visiškai atvėstų. Kiaušinius taip pat nulupame ir supjaustome riekelėmis. Marinuotus agurkėlius supjaustome riekelėmis, kumpį – plonais kvadratėliais.

Į platų indą sudedame bulves, kiaušinius, agurkėlius ir kumpį. Ant viršaus užpilame padažą, padarytą išmaišius majonezą, traiškytą česnaką, išspaustas citrinų sultis ir smulkintas petražoles. Supurtome lėkštę, kad padažas pasiskirstytų ant salotų. Pagardiname druska ir pipirais.

Salotų viršų papuošiame apibarstydami smulkintais svogūnų laiškais ir patiekiame.

 

Recepto įvertinimas

(4.5 / 5)

Įvertinkite šį receptą

Vertinimų skaičius: 2

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.