Tobulas Pesto padažas – italo Horaccio šeimos receptas

Pesto padažas puikiai dera su įvairių formų makaronais arba galima juo tiesiog mėgautis su pita ar skrudinta duona ir taure vyno.

Pesto yra vienas iš tų dalykų, kurių jums nereikėtų pirkti iš prekybos centrų. Jis turėtų būti šviežias ir rankų darbo. Tie pesto, kuriuos matote parduotuvėse ar prekybos centruose yra padaryti mašinų ir jie yra kaip vienalytė masė. Kedro riešutai irgi yra brangūs, todėl jie dažnai būna pakeisti kitais riešutais, pavyzdžiui, graikiniais; ir naudojami bazilikai dažniausiai nebūna šviežūs.

Puikiam pesto padažui pagaminti jums reikės:

  • šviežių baziliko lapų (jauni lapai yra daug geriau)
  • kedro riešutų
  • skiltelės česnako
  • druskos
  • alyvuogių aliejaus
  • tarkuoto parmezano ir tarkuoto Pecorino sūrio

Didžiulė klaida gaminant pesto padažą yra elektrinių virtuvės prietaisų naudojimas. Jie tiesiog sunaikina tobulo pesto esmę.

tobulas-italiskas-pesto-padazasJūs turite pjaustyti baziliką, riešutus ir česnaką su labai aštriu peiliu. Jei peilis bus neaštrus, tai baziliko lapeliai greitai pajuoduos. Taigi supjaustome ingredientus juos pakapodami.

Kai baigsite ir pasimėgausite kapojimu, perkelkite viską į indą ir įpilkite alyvuogių aliejaus. Netrukus perprasite, koks aliejaus kiekis yra optimalus: pesto neturėtų būti sausas, bet ir ne per daug aliejuotas. Tuo pat metu berkite tarkuotą sūrį ir vėl pilkite aliejų…

Galiausiai galite mėgautis nuostabiu pesto padažu 🙂

Recepto įvertinimas

(0 / 5)

Įvertinkite šį receptą

Vertinimų skaičius: 0

Panašūs receptai
  • Raudonas pomidorų ir česnakų padažas picai

    Raudonas picos padažas

  • Skanus žolelių pesto padažas

1 Comment

  1. Aliona parašė:

    Sveiki, kur galima gauti pecorino surio?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.