Svogūnų pyragas su sūriu

Jums reikės:

  • 240 g. sviesto
  • 400 g. miltų
  • druskos, pipirų
  • 100 ml. baltojo vyno
  • 500 g. svogūnų
  • 400 g. rokforo ar kitokio sūrio
  • 300 g. grietinės
  • 4 kiaušinių
  1. Išlydome 200 g.  sviesto. Į dubenį su sviestu įberiame persijotus miltus, druskos, supilame vyną. Išminkome tešlą. suvyniojame į maistinę plėvelę ir paliekame pusvalandžiui šaldytuve.
  2. Svogūnus supjaustome plonais žiedeliais ir apkepiname likusiame svieste apie 10 minučių. Atvėsiname.
  3. Sūrį supjaustome kubeliais, sumaišome su grietine ir kiaušiniais, įdedame apkeptus svogūnus, pagardiname druska ir pipirais.
  4. Kepimo formą patepame riebalais, įklojame iškočiotą tešlą padarydami aukštus kraštus. Sukrečiame sūrio ir svogūnų įdarą ir kepame apie 30 minučių iki  200°C įkaitintoje orkaitėje. Baigiant kepti užberiame tarkuoto sūrio.

Skanaus 🙂

pyragas-su-suriu

 

Recepto įvertinimas

(4.5 / 5)

Įvertinkite šį receptą

Vertinimų skaičius: 2

Panašūs receptai
  • Virtinukai su grybų įdaru

  • Šviežių kopūstų pyragas

  • Lavašo užkandis su vištiena ir špinatais

  • Bulvių pyragas su grybais

  • Bulvių plokštainis su grikiais ir grybais

  • Omletas su bulvėmis ir grybais

  • Cukinijų ir morkų sklindžiai

1 Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *