Šviežių kopūstų pyragas

Jums reikės:

  • 400 g. šviežio baltagūžio kopūsto
  • 250 ml. grietinės
  • 150 g. sviesto
  • 150 g. miltų
  • 2 kiaušinių
  • sezamo sėklų
  • šaukštelio kepimo miltelių
  • pusės šaukštelio druskos
  1. Smulkiai supjaustykite kopūstą, pasūdykite ir paspauskite. Galima ir trumpai patroškinti, įkulti kiaušinį, greitai išmaišyti ir nukaisti. Taip pat galima pabarstyti šviežiais krapais.
  2. Išlydome 100 g. sviesto.
  3. Indelyje sumaišome kiaušinius su grietine, supilame tirpintą sviestą, suberiame kepimo miltelius sumaišytus su miltais ir žiupsneliu druskos. Sumaišome skystoką vienalytę tešlą.
  4. Sviestu pateptoje kepimo formoje paskleidžiame pusę tešlos, sudedame paruoštus kopūstus, pabarstome likusio sviesto kąsneliais ir užliejame likusia tešla taip, kad užsidengtų kopūstai.
  5. Paviršių pabarstome sezamais. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje keptuvėje apie 40 minučių.
  6. Karštą pyragą galima patepti tirpintu sviestu.
Recepto įvertinimas

(5 / 5)

Įvertinkite šį receptą

Vertinimų skaičius: 4

Panašūs receptai
  • Virtinukai su grybų įdaru

  • Bulvių pyragas su grybais

  • Bulvių plokštainis su grikiais ir grybais

  • Omletas su bulvėmis ir grybais

  • Cukinijų ir morkų sklindžiai

  • Viduržemio gruzdučiai

  • Svogūnų pyragas su sūriu

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.