Šventinis maltos vištienos kepsnys

1 kg. vištienos faršo,
1 stiklinė išmirkytų džiovintų grybų,
2 virtos morkos,
300 g. grietinėlės,
4 šaukštai maltų džiūvėsėlių,
2 kiaušinių baltymai,
vištienos prieskoniai,
druska,
aliejus.

Pasūdytame vandenyje išverdame džiovintus grybus ir supjaustome juostelėmis. Morkas supjaustome kubeliais.

Vištienos faršą sumaišome su grietinėle, džiūvėsėliais, prieskoniais ir druska. Atsargiai įmaišome suplaktus kiaušinio baltymus. Paruoštą faršą padaliname į tris dalis. Vieną dalį sumaišome su grybais ir morkomis.

Ant aliejumi pateptos skardos dedame antrą faršo dalį ir suformuojame apskritą lakštą su aukštesniais kraštais. Ant jo dedame faršą su grybais ir morkomis. Lakštą uždengiame likusia faršo dalimi. Šlapiomis rankomis padailiname maltos vištienos kepsnį, patepame aliejumi ir kepame iki 220°C įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą nuolat pašlakstydami pasūdytu vandeniu.

Maltos vištienos kepsnį papuošiame marinuotais agurkėliais, pomidorais ir petražolėmis.

Recepto įvertinimas

(0 / 5)

Įvertinkite šį receptą

Vertinimų skaičius: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *