Šventinis karpis

1 karpis,
150 g.fermentinio sūrio,
2-3 skiltelės česnako,
2 šaukštai pomidorų padažo,
krapai,
150 g. majonezo.
Karpio marinatui:
3 stiklinės vandens,
150 g. obuolių acto,
1,5 šaukšto druskos,
keli žirneliai juodųjų pipirų,
keli laurų lapai,
2-3 smulkintos česnako skiltelės.

Išdorotą karpį įpjauname šonuose 6-7 kartus. Pasiruošiame marinatą ir marinuojame jame žuvį per naktį.

Į skardą įpylę kelis šaukštus aliejaus, išmarinuotą karpį iškepame orkaitėje.

Sūrį sutarkuojame sumaišome su majonezu.

Sūrio masę padaliname pusiau. Vieną dalį sumaišome su smulkintais krapais, o kitą – su pomidorų padažu ir česnaku.

Paruoštą sūrį užtepame ant karpio šone padarytų įpjovimų. Pirma tepame vienos rūšies sūrio masę, paskui šalia – kitos. Karpį dar pakepame orkaitėje kol išsilydys sūris.

 

 

 

Recepto įvertinimas

(0 / 5)

Įvertinkite šį receptą

Vertinimų skaičius: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *