Švediški duoniukai

Tešlos kildinimas:

500 ml. pieno,
25 g. šlapių mielių,
3 arbatiniai šaukšteliai medaus,
180 g. ruginių miltų,
80 g. rupių ruginių miltų,
50 ml. ruginės duonos raugo.

Pašildome pieną, kad butų drungnas (apie 35 °C). Ištirpiname mieles ir medų piene. Sudedame miltus ir raugą. Išmaišome viską, uždengiame indą medžiaga ir paliekame apie 40 min. kol iškils.

Duoniukų tešla:

2 arbatiniai šaukšteliai druskos,
300 g. ruginių miltų,
100 g. kvietinių miltų.

Sudedame druską, kvietinius miltus ir 2/3 ruginių miltų į iškildintą tešlą. Jei reikia, dedame dar ruginių miltų į tešlą, kad ši nebūtų skysta, bet ir ne per kieta. Ji turėtų gautis tąsi. Gerai sumaišykite, bet neminkykite. Leiskite dar apie 30 min. jai pakilti

Padalinkite tešlą į 16 mažesnių dalių. Suformuokite iš jų apvalius rutuliukus ir palikite ant stalo uždengtus medžiaga.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Iškočiokite tešlos rutuliukus į plonus (apie 1mm. storio) apskritimus. Tolygiai subadykite duoniukų tešlos lakštinius šakute.

Kepkite duoniukus orkaitėje apie 15 min., kol šie paruduos ir taps traškūs.

Recepto įvertinimas

(0 / 5)

Įvertinkite šį receptą

Vertinimų skaičius: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *