Kiaulienos šašlykas marinuotas kefyre

500 gr. kiaulienos išpjovos,
1 litro kefyro,
1 svogūno galvos,
druskos,
pipirų,
kalendrų.

Šašlykų marinavimas kefyre:

Mėsą supjaustome kubeliais, svogūną žiedais.

Sudedame geriausiai į emaliuotą, molinį ar stiklinį indą sluoksniais mėsą, svogūno ir kalendros. Pabarstome pipirais, druska, užpilame kefyro. Tada vėl dedame kitą sluoksnį mėsos, svogūno, kalendros, pipirų ir vėl užpilame kefyro.

Tada indą su mėsa paliekame marinuotis šaltoje vietoje maždaug parai. Patartina paslėgti uždėjus ant indo kažką sunkaus.

Kiaulienos šašlykas marinuotas kefyre bus švelnus ir minkštas.

 

Patiekiame su ryžiais, pomidorų padažu.

Garnyrui puikiai tiks švieži pomidorai, agurkai, smulkinti svogūnų laiškai ar marinuoti svogūno žiedai.

 

Šašlykas su citrina ir baziliku

Bazilikas idealiai pagardina salotas, bet puikiai tinka ir mėsos marinavimui, tačiau verta atsiminti, kad ne visus žavi jo aitrus skonis ir kvapas.

Tau prireiks: išpjovos, citrinų (kilogramui mėsos reiktų imti vieną citriną), daug baziliko, svogūno, druskos, pipirų.

Į puodą įdėk sluoksnį mėsos, sluoksnį žiedais supjaustyto svogūno, sluoksnį baziliko, pabarstyk druskos bei pipirų. Tada pasiimk citriną, išspausk sultis, jas supilk į ruošinį, ten pat įmesk ir pačią citriną, dėk dar vieną sluoksnį mėsos, tada, svogūno bei baziliko. Mėsą laikyk šaldytuve apie 8 valandas (jei marinuosi ilgiau nei 24 valandas, ji įgaus aitrų citrininį poskonį, kuris ne visiems gali patikti).

Šašlykas pomidorų sultyse

Mėsa, svogūnas, druska, pipirai, pomidorų sultys (jų pilk tiek, kad lengvai apsemtų mėsą).

Į indą suberiame mėsos gabaliukus, druską ir pipirus, viską kruopščiai išmakaluojame ir užpylę pomidorų sultimis, 6–8 valandoms komandiruojame į šaldytuvą.

Kiauliena baltame vyne

Kiaulienos išpjova, svogūnas, druska, pipirai, baltas sausas vynas (kuo pigesnis, tuo geriau).

Dedame viską į puodą, išmaišome, pilame vyną (pusė taurės puikiausiai išmarinuos kilogramą mėsos), paslegiame ir 4 valandoms kišame į šaldytuvą.

Jautiena raudoname vyne

Išpjova, svogūnas, druska, raudoni pipirai, česnakas, raudonas sausas vynas.

Sudedame mėsą, svogūną, sutraiškytą česnaką, druską, pipirų, užpilame vynu (pusė taurės – kilogramui mėsos). Šašlyką 3–5 valandoms paliekame šaldytuve.

Kaukazietiškas šašlykas (iš avienos)

Avienos filė (geriausiai tinka nugarinė), druska, juodi ir raudoni pipirai, svogūnai, česnakas, citrina.

Mėsą talpiname į indą, padruskiname, papipiriname, sumaišome su susmulkintu svogūnu ir česnaku, užpilame citrinos sultimis. Šaldytuve laikome nuo 6 iki 8 valandų.

Vištienos šašlykas vynuogių acte

Višta, svogūnas, juodi ir raudoni malti pipirai, druska, vynuogių (vyno) actas. Viską išmaišome ir paliekame marinuotis šaldytuve porą-trejetą valandų. Acto daug nepilk, pakaks 40 gramų kilogramui vištos.

Lašišos šašlykas citrinų sultyse

Norėdamas užmarinuoti pusę kilogramo lašišos, paimk dvi citrinas, šiek tiek aliejaus, druskos, cukraus, juodų grūstų pipirų, šviežio imbiero šaknies ir vandens. Pirmiausiai ruošiame marinatą – išmaišome citrinų sultis, įberiame šiek tiek smulkintos citrinos žievės, pipirų, druskos, smulkinto imbiero, cukraus ir vandens.

Ant medinių iešmų suveriame žuvies gabaliukus ir vynuoginius pomidorus. Viską panardiname į marinatą. Tokius šašlykus kepame ant grotelių, grilio ar kaitintuvo.

Kepdamas šašlyką nepamiršk jo palaistyti per pusę vandeniu praskiestu marinatu – tuomet mėsa iškeps itin sultinga.

Spausdinti Susiekite su mumis Pranešti apie klaidą
Rodyti komentarus

Straipsnio komentarai

0

Receptai Šaltinis A-ZET 2011 gegužės 26 d., 06:13
Įvairios žuvienės 0

Žuvienė yra ypatingas patiekalas. Tai ne kokie nors barščiai, kopūstienė ar žirnienė. Ypatingas jis tada, kai verdamas ne namie, o prie vandens, ant laužo, iš šviežios, ką tik pagautos žuvies.

Skaityti toliau »

Įvairios žuvienės

Receptai Šaltinis A-ZET 2011 gegužės 5 d., 06:18
Gruzija. Charčio 0

Užsukus į kokią užeigą, ant kurios puikuojasi pavadinimas „Kaukazietiška virtuvė“, galima gauti gruziniškos sriubos – charčio. Deja, dažnai tai būna paprasta aštri pomidorinė sriuba su ryžiais, o gruziniškoje charčio nėra pomidorų, kaip jų nėra ir tikroje adžikoje.

Skaityti toliau »

Gruzija. Charčio

Įdomu Šaltinis A-ZET 2011 kovo 18 d., 07:20
Ypatingasis guliašas 0
Ypatingasis guliašas

Guliašas – tai patiekalas, kurio nepagaminti neįmanoma. Nežinau, ką reikia daryti, kad jis nepavyktų, nebent visus produktus – neluptus, neskustus, nepjaustytus – sumesti į puodą be aliejaus ir dėti ant pragariškos ugnies. Tada bus daug dūmų, o kai jie išsisklaidys pamatysime ir rezultatą – juodos spalvos darinį, kuriam tiktų nebent angliašo pavadinimas.

Skaityti toliau »

Dienos patarimas Autorius vyras.lt 2010 spalio 29 d., 08:00
Kaip greitai pasigaminti skanių barščių 0

Reikės: 2 l jautienos sultinio, 400 g virtos jautienos, 2 nedidelių burokėlių, 1 morkos, 2–3 bulvių, 1 svogūno, 3 pomidorų, 1 šaukšto aliejaus, 1 šaukšto cukraus, 1 šaukšto druskos, 1 šaukšto citrinų sulčių, šaukštelio kvapiųjų pipirų, 2–3 laurų lapų, 2–3 skiltelių česnakų, petražolių, krapų patiekti.

Skaityti toliau »

Kaip greitai pasigaminti skanių barščių

Dienos patarimas Autorius R. Stunt 2010 spalio 20 d., 08:00
Kaip išsikepti kiaulieną raudonojo vyno marinate 0

Reikės: 1 kg kiaulienos, 1 raudonos paprikos, 1 žalios paprikos, vyšninių pomidorų, 2 svogūnų.

Marinatui: 240 ml raudonojo vyno, 1 nedidelio svogūno, supjaustyto kubeliais, tarkuotos apelsino žievelės, 2 sukapotų šakelių šviežių rozmarinų, 2 šaukštų raudonųjų serbentų džemo, po 1 šaukštelį druskos ir juodųjų pipirų.

Skaityti toliau »

Kaip išsikepti kiaulieną raudonojo vyno marinate

Dienos patarimas Autorius vyras.lt 2010 spalio 15 d., 02:00
Kaip išsikepti tradicinį piemenų pyragą? 0

Reikės: 500 g maltos jautienos, 2 vidutinio dydžio svogūnų, 2 šaukštų aliejaus, 1 didelės morkos, 2 salierų lapkočių, 250 g žaliųjų žirnelių, 1 šaukšto pomidorų pastos, 1 šaukšto smulkiai pjaustytų čiobrelių, 0,5 l vištienos sultinio, 1 šaukštelio Vusterio padažo, 600 g bulvių, 200 ml neriebios grietinėlės, 100 g tarkuoto puskiečio sūrio, 2 trynių, druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų.

Skaityti toliau »

Kaip išsikepti tradicinį piemenų pyragą?

Dienos patarimas Autorius vyras.lt 2010 spalio 13 d., 09:00
Kaip išsikepti gardų jautienos kepsnį 0

Reikės: 500 g jautienos išpjovos.
Marinatui: 2 šaukštų alyvuogių aliejaus, 2 šaukštelių balzaminio acto, 2 smulkintų skiltelių česnako, 3 šviežių rozmarinų šakelių, druskos, juodųjų pipirų pagal skonį.

Skaityti toliau »

Kaip išsikepti gardų jautienos kepsnį

Įdomu Autorius vyras.lt 2010 rugsėjo 28 d., 00:00
Va, seniau tai valgydavo! 0
Va, seniau tai valgydavo!

„Olivjė“ salotas dar XIX amžiuje sukūrė prancūzų virėjas Liusjenas Olivje. Originalus salotų receptas dingo, bet išliko šių garsių salotų 1904 metų receptas. Žvilgtelėkime bent į produktus.

Skaityti toliau »

Recepto įvertinimas

(0 / 5)

Įvertinkite šį receptą

Vertinimų skaičius: 0

Recepto tipas: Žymos: , , , Produktai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *