500 gr. kiaulienos išpjovos,
1 litro kefyro,
1 svogūno galvos,
druskos,
pipirų,
kalendrų.
Šašlykų marinavimas kefyre:
Mėsą supjaustome kubeliais, svogūną žiedais.
Sudedame geriausiai į emaliuotą, molinį ar stiklinį indą sluoksniais mėsą, svogūno ir kalendros. Pabarstome pipirais, druska, užpilame kefyro. Tada vėl dedame kitą sluoksnį mėsos, svogūno, kalendros, pipirų ir vėl užpilame kefyro.
Tada indą su mėsa paliekame marinuotis šaltoje vietoje maždaug parai. Patartina paslėgti uždėjus ant indo kažką sunkaus.
Kiaulienos šašlykas marinuotas kefyre bus švelnus ir minkštas.
Patiekiame su ryžiais, pomidorų padažu.
Garnyrui puikiai tiks švieži pomidorai, agurkai, smulkinti svogūnų laiškai ar marinuoti svogūno žiedai.
Bazilikas idealiai pagardina salotas, bet puikiai tinka ir mėsos marinavimui, tačiau verta atsiminti, kad ne visus žavi jo aitrus skonis ir kvapas.
Tau prireiks: išpjovos, citrinų (kilogramui mėsos reiktų imti vieną citriną), daug baziliko, svogūno, druskos, pipirų.
Į puodą įdėk sluoksnį mėsos, sluoksnį žiedais supjaustyto svogūno, sluoksnį baziliko, pabarstyk druskos bei pipirų. Tada pasiimk citriną, išspausk sultis, jas supilk į ruošinį, ten pat įmesk ir pačią citriną, dėk dar vieną sluoksnį mėsos, tada, svogūno bei baziliko. Mėsą laikyk šaldytuve apie 8 valandas (jei marinuosi ilgiau nei 24 valandas, ji įgaus aitrų citrininį poskonį, kuris ne visiems gali patikti).
Mėsa, svogūnas, druska, pipirai, pomidorų sultys (jų pilk tiek, kad lengvai apsemtų mėsą).
Į indą suberiame mėsos gabaliukus, druską ir pipirus, viską kruopščiai išmakaluojame ir užpylę pomidorų sultimis, 6–8 valandoms komandiruojame į šaldytuvą.
Kiaulienos išpjova, svogūnas, druska, pipirai, baltas sausas vynas (kuo pigesnis, tuo geriau).
Dedame viską į puodą, išmaišome, pilame vyną (pusė taurės puikiausiai išmarinuos kilogramą mėsos), paslegiame ir 4 valandoms kišame į šaldytuvą.
Išpjova, svogūnas, druska, raudoni pipirai, česnakas, raudonas sausas vynas.
Sudedame mėsą, svogūną, sutraiškytą česnaką, druską, pipirų, užpilame vynu (pusė taurės – kilogramui mėsos). Šašlyką 3–5 valandoms paliekame šaldytuve.
Avienos filė (geriausiai tinka nugarinė), druska, juodi ir raudoni pipirai, svogūnai, česnakas, citrina.
Mėsą talpiname į indą, padruskiname, papipiriname, sumaišome su susmulkintu svogūnu ir česnaku, užpilame citrinos sultimis. Šaldytuve laikome nuo 6 iki 8 valandų.
Višta, svogūnas, juodi ir raudoni malti pipirai, druska, vynuogių (vyno) actas. Viską išmaišome ir paliekame marinuotis šaldytuve porą-trejetą valandų. Acto daug nepilk, pakaks 40 gramų kilogramui vištos.
Norėdamas užmarinuoti pusę kilogramo lašišos, paimk dvi citrinas, šiek tiek aliejaus, druskos, cukraus, juodų grūstų pipirų, šviežio imbiero šaknies ir vandens. Pirmiausiai ruošiame marinatą – išmaišome citrinų sultis, įberiame šiek tiek smulkintos citrinos žievės, pipirų, druskos, smulkinto imbiero, cukraus ir vandens.
Ant medinių iešmų suveriame žuvies gabaliukus ir vynuoginius pomidorus. Viską panardiname į marinatą. Tokius šašlykus kepame ant grotelių, grilio ar kaitintuvo.
Kepdamas šašlyką nepamiršk jo palaistyti per pusę vandeniu praskiestu marinatu – tuomet mėsa iškeps itin sultinga.
Žuvienė yra ypatingas patiekalas. Tai ne kokie nors barščiai, kopūstienė ar žirnienė. Ypatingas jis tada, kai verdamas ne namie, o prie vandens, ant laužo, iš šviežios, ką tik pagautos žuvies.
Užsukus į kokią užeigą, ant kurios puikuojasi pavadinimas „Kaukazietiška virtuvė“, galima gauti gruziniškos sriubos – charčio. Deja, dažnai tai būna paprasta aštri pomidorinė sriuba su ryžiais, o gruziniškoje charčio nėra pomidorų, kaip jų nėra ir tikroje adžikoje.
Guliašas – tai patiekalas, kurio nepagaminti neįmanoma. Nežinau, ką reikia daryti, kad jis nepavyktų, nebent visus produktus – neluptus, neskustus, nepjaustytus – sumesti į puodą be aliejaus ir dėti ant pragariškos ugnies. Tada bus daug dūmų, o kai jie išsisklaidys pamatysime ir rezultatą – juodos spalvos darinį, kuriam tiktų nebent angliašo pavadinimas.
Reikės: 2 l jautienos sultinio, 400 g virtos jautienos, 2 nedidelių burokėlių, 1 morkos, 2–3 bulvių, 1 svogūno, 3 pomidorų, 1 šaukšto aliejaus, 1 šaukšto cukraus, 1 šaukšto druskos, 1 šaukšto citrinų sulčių, šaukštelio kvapiųjų pipirų, 2–3 laurų lapų, 2–3 skiltelių česnakų, petražolių, krapų patiekti.
Reikės: 1 kg kiaulienos, 1 raudonos paprikos, 1 žalios paprikos, vyšninių pomidorų, 2 svogūnų.
Marinatui: 240 ml raudonojo vyno, 1 nedidelio svogūno, supjaustyto kubeliais, tarkuotos apelsino žievelės, 2 sukapotų šakelių šviežių rozmarinų, 2 šaukštų raudonųjų serbentų džemo, po 1 šaukštelį druskos ir juodųjų pipirų.
Reikės: 500 g maltos jautienos, 2 vidutinio dydžio svogūnų, 2 šaukštų aliejaus, 1 didelės morkos, 2 salierų lapkočių, 250 g žaliųjų žirnelių, 1 šaukšto pomidorų pastos, 1 šaukšto smulkiai pjaustytų čiobrelių, 0,5 l vištienos sultinio, 1 šaukštelio Vusterio padažo, 600 g bulvių, 200 ml neriebios grietinėlės, 100 g tarkuoto puskiečio sūrio, 2 trynių, druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų.
Reikės: 500 g jautienos išpjovos.
Marinatui: 2 šaukštų alyvuogių aliejaus, 2 šaukštelių balzaminio acto, 2 smulkintų skiltelių česnako, 3 šviežių rozmarinų šakelių, druskos, juodųjų pipirų pagal skonį.
„Olivjė“ salotas dar XIX amžiuje sukūrė prancūzų virėjas Liusjenas Olivje. Originalus salotų receptas dingo, bet išliko šių garsių salotų 1904 metų receptas. Žvilgtelėkime bent į produktus.
(0 / 5)
Vertinimų skaičius: 0
Slapukas | Trukmė | Aprašymas |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |