Rikotos sūrio (varškės) tortas su kiviais

Rikotos sūrio (varškės) tortas su kiviais

Reikės:

  • 300 g rikotos sūrio (arba varškės)
  • 100 g cukraus pudros
  • 10 g želatinos
  • 200 ml pieno
  • pusės šaukštelio malto imbiero
  • 100 ml grietinėlės
  • 120 g vaflių
  • 100 g sviesto
  • 150 g kivių
  • 100 g juodojo šokolado drožlių
  1. Vaflius sulaužome nedideliais gabalėliais, sumaišome su ištirpintu sviestu ir dedame į torto formą. Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 minučių.
  2. Želatiną paruošiame pagal ant pakuotės esančią instrukciją su trupučiu vandens. Grietinėlę pašildome ir supilame į želatiną. Maišome, kol želatina visiškai ištirps.
  3. Rikotos sūris

    Rikotos sūris

    Į plaktuvo indą suberiame rikotos sūrį arba varškę, įpilame pieno, dedame cukrų ir maltą imbierą. Gerai išplakame. Supilame grietinėlę su želatina ir išmaišome.

  4. Gautą masę tepame ant vaflinio papločio ir dedame į šaltą vietą keletui valandų, kad sustingtų.
  5. Kivius nulupame ir supjaustome griežinėliais. Jais ir šokolado drožlėmis puošiame tortą.

Skanios šventės 🙂

Rikotos sūrio (varškės) tortas su kiviais

Rikotos sūrio (varškės) tortas su kiviais

Recepto įvertinimas

(0 / 5)

Įvertinkite šį receptą

Vertinimų skaičius: 0

Panašūs receptai
  • Šviežių kopūstų pyragas

  • Bulvių pyragas su grybais

  • Cukinijų ir morkų sklindžiai

  • Vištiena įdarytos bulvių puselės

  • Svogūnų pyragas su sūriu

  • Tinginys su zefyrais

    Tinginys su zefyrais

  • Karšti sumuštiniai su kumpiu ir kiaušiniene

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *